Rumové pralinky už v regálech nebudou. Nestlé končí výrobu

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

10. listopadu 2023 14:35

Nestlé kvůli klesající poptávce ukončí výrobu rumových pralinek. Olomoucké čokoládovny Zora ji zahájily před osmapadesáti lety v roce 1965. V továrně se ale nadále budou vyrábět jiné cukrovinky.

Zora, jejíž počátky sahají do roku 1899, ročně vyrobí více než 33 tisíc tun čokoládových výrobků. Jde především o tabulkové čokolády Orion, tyčinky Margot a čokolády Studentská pečeť. Více než polovina výrobků míří pod různými značkami do zahraničí. 

"Sortiment našich výrobků doplňujeme o novinky, u kterých věříme, že budou naplňovat očekávání, vysoké nároky a preference spotřebitelů. Naopak výrobky, jejichž obliba mezi zákazníky klesá, což po dlouhou dobu byl i případ rumových pralinek, jsme z portfolia nuceni odebrat," uvedla mluvčí společnosti Nestlé Tereza Skrbková podle ČT24.

Firma věří, že si lidé zakoupí jiné produkty, které vznikají v olomoucké továrně. "Jejich obliba mezi širokým spektrem spotřebitelů naopak výrazně stoupá, a to i díky řadě novinek a nových příchutí," dodala mluvčí. 

Nestlé Česko má pod sebou značky Orion, Margot, Kofila či Bon Pari. V továrnách Sfinx a Zora Olomouc se vyrobí cukrovinky za šest miliard korun. Zisk společnosti loni klesl o 45 procent na 309 milionů korun, přičemž tržby vzrostly o 13,1 procenta na 14,1 miliardy korun.

Témata: Čokoláda Nestlé