ROZVOD premiéra: Trudeau oznámil rozpad manželství po 18 letech

Justin Trudeau

Autor: Jan Hrabě

2. srpna 2023 20:20

Kanadský premiér Justin Trudeau se v jednapadesáti letech rozvádí se svou o tři roky mladší manželkou Sophií. Veřejnosti to oznámil prostřednictvím sociálních sítí. Manželství respektovaného politika se rozpadlo po 18 letech. 

"Sophie a já se chceme podělit o fakt, že jsme se po mnoha smysluplných a složitých rozhovorech rozhodli rozejít. Zůstaneme nadále blízkou rodinou s hlubokou láskou a respektem jeden pro druhého a pro všechno, co jsme vybudovali," uvedl Trudeau na instagramu a kvůli dětem požádal o respektování soukromí.

Pár se poprvé potkal v mládí, kdy Sophie byla spolužačkou mladšího bratra svého budoucího manžela. Znovu se setkali už jako dospělí v roce 2003. Tou dobou pracovala jako televizní reportérka. Dvojice má tři děti ve věku od devíti do patnácti let. 

Když se Trudeau v roce 2015 poprvé chopil premiérského úřadu, setkávala se jeho žena se světovými lídry a doprovázela manžela na zahraniční cesty. V posledních letech se její role pozměnila, podotkl Guardian. Ještě v květnu se však oba společně účastnili korunovace britského krále Karla III. v Londýně. 

Témata: Justin Trudeau Kanada