Rozuzlení krvavého konfliktu na Domažlicku: Policie obvinila muže!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

10. dubna 2024 9:25

Soud v úterý rozhodl o tom, že šestatřicetiletý muž obviněný z dvojnásobného pokusu o vraždu ve Folmavě na Domažlicku bude stíhán vazebně. Informovala o tom policie na sociální síti X. Obviněný muž napadl a zranil dva muže po vzájemném konfliktu.

Policie v sobotu večer přijala oznámení o fyzickém napadení a zranění dvou mužů na jednom z parkovišť ve Folmavě. Na místo vyrazilo několik policejních hlídek, záchranáři, hasiči a krajští kriminalisté. 

"Podle prvotních informací se mělo jednat o konflikt mezi třemi muži ve věku 42, 40 a 36 let, jenž měl vyústit až ve fyzické napadení, při kterém nejmladší z nich způsobil starším dvěma mužům závažná bodná poranění. Oba zranění byli letecky transportováni do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Bezprostředně po činu policisté na místě zadrželi podezřelého muže," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Případ si převzali kriminalisté, kteří šestatřicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu. Soud následně vyhověl jejich návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

Témata: Vražda Policie ČR Plzeňský kraj