Roman Staněk pokračuje ve snu o Formuli 1! Chce napodobit Engeho

Roman Staněk (jezdec F3)

Autor: Pavel Krejčí

23. ledna 2024 10:29

Formule 1 zažívá v posledních letech novou vlnu popularity, sledují ji tisíce lidí také v Česku. A pokud by měli komu fandit, nejspíš by fanoušků bylo ještě více. Pilot Roman Staněk v pondělí promluvil, zdali hodlá pokračovat v následování svého cíle, jímž je posun mezi nejlepší jezdce v F1.

Dosud jediným Čechem, který zasáhl do závodů Formule 1, je Tomáš Enge. V barvách týmu Prost GP zasáhl do posledních tří velkých cen v roce 2001. Nejlépe se umístil hned poprvé, když v Itálii dojel na dvanáctém místě.

Staněk se loni přiblížil nejprestižnější sérii formulových závodů, když za Trident Racing závodil ve Formuli 2. Jeho cesta mezi nejlepší se sice v uplynulých měsících ocitla v ohrožení, v pondělí však rodák z Valašského Meziříčí oznámil dobrou zprávu. 

Kariéra závodního jezdce bude pokračovat i letos. "Jsem opravdu rád, že mohu pokračovat ve své cestě s týmem Trident. Vytvořili jsme si za uplynulé roky skvělý vztah a pro letošní rok zde vidím velký potenciál. Nemůžu se dočkat toho, co nám nová sezóna přinese," uvedl podle webu deníku Sport.

Témata: Roman Staněk (jezdec F3)