Roman Čechmánek (†52): Případ si převzala policie. Co bude zjišťovat?

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí

13. listopadu 2023 8:39

Českou hokejovou obcí otřásla o uplynulém víkendu informace o náhlé smrti Romana Čechmánka, který jako brankář dosáhl s reprezentací na olympijské zlato a několik titulů mistra světa. Okolnosti jeho odchodu vyšetřuje policie. 

Potvrzují to informace portálu novinky.cz. Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové byla nařízena zdravotní pitva kvůli určení příčiny smrti. Policisté vyloučili cizí zavinění, nemělo by jít ani o sebevraždu. 

Policie zároveň sdělila, že dvaapadesátiletého muže našel v bytě v obci na Zlínsku rodinný příslušník. Zřejmě šlo o syna bývalého reprezentačního brankáře. 

Čtěte také

Čechmánek se začal výrazněji prosazovat v polovině 90. let, kdy se Vsetínem postoupil do nejvyšší soutěže a extraligu poté s týmem hned pětkrát vyhrál. V roce 2000 se konečně prosadil do zámořské NHL, kde poté chytal za Philadelphii Flyers a Los Angeles Kings. V roce 2003 získal William M. Jennings Trophy pro brankáře týmu s nejmenším počtem inkasovaných branek.

Zlínský rodák se podílel také na zlaté éře českého hokeje na reprezentačním poli. Byl u třech titulů z mistrovství světa v letech 1996, 1999 a 2000, ze šampionátů má také dva bronzy. Stal se také olympijským vítězem, když na turnaji v Naganu kryl záda Dominiku Haškovi.

Po konci aktivní kariéry v roce 2009 se kromě trénování začal věnovat podnikání, přičemž se v souvislosti s ním ocitl před soudem. Letos mu Vrchní soud v Olomouci pravomocně potvrdil tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. 

Témata: Roman Čechmánek Policie ČR