Robert Fico: Nové informace o zdravotním stavu premiéra!

Robert Fico

Autor: Jan Hrabě

28. května 2024 15:19

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) se téměř dva týdny po atentátu nadále pomalu zlepšuje, informovalo tiskové oddělení úřadu vlády. Fico je stále hospitalizovaný v banskobystrické nemocnici. 

"Zdravotní stav předsedu vlády se nadále pomalu zlepšuje. Věříme, že pozitivní vývoj bude pokračovat každým dnem," sdělil úřad vlády podle agentury TASR. 

Banskobystrická nemocnice v pátek informovala o mírném zlepšení premiérova stavu. "Vývoj zdravotního stavu pana premiéra je stabilizován s mírným zlepšením. Věříme, že tento vývoj bude pokračovat," přiblížila nemocnice.

Fico byl před téměř dvěma týdny postřelen útočníkem v Handlové v Trenčínském kraji, když po výjezdním zasedání kabinetu vyrazil mezi lidi. Premiér utrpěl střelná zranění a po převozu do nemocnice podstoupil pětihodinovou operaci.

Specializovaný trestní soud v Pezinku poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Témata: Robert Fico Slovensko