Robert Fico měl pětkrát prostřelené tenké střevo, šokoval poradce premiéra!

Robert Fico

Autor: Jan Hrabě

29. května 2024 13:06

Léčba slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) nadále probíhá podle očekávání, stav pacienta je uspokojivý, uvedl úřad vlády ve středu. Premiérův poradce Erik Kaliňák na úterním mítinku řekl, že politik utrpěl při atentátu průstřel tenkého střeva. Fico je nadále hospitalizován v banskobystrické nemocnici. 

"Byl jsem tam na místě, mluvil jsem s lékaři a byly to milimetry, které rozhodovaly o tom, zda dojde k porušení něčeho zásadního a bude to fatální. Trefilo to tenké střevo tak, že sice bylo pětkrát prostřelené, ale lékaři dělali zázraky," řekl Kaliňák podle serveru postoj.sk. 

Fico byl na den přesně před dvěma týdny postřelen útočníkem v Handlové v Trenčínském kraji, když po výjezdním zasedání kabinetu vyrazil mezi lidi. Premiér utrpěl střelná zranění a po převozu do nemocnice podstoupil pětihodinovou operaci.

Specializovaný trestní soud v Pezinku poslal atentátníka do vazby, je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra. Obviněného k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. 

Útočník podle posledních informací TV Markíza skončil na psychiatrickém oddělení ve vězeňské nemocnici v Trenčíně, kde je pod nepřetržitým dozorem 24 hodin denně. Televize uvedla, že byl na psychiatrii umístěn hlavně z preventivních důvodů.

Témata: Robert Fico Slovensko