Rána pro český tým den před klíčovým zápasem: Brabec, Coufal a Kuchta byli vyhozeni z reprezentace

Vladimír Coufal a Jakub Brabec

Autor: David Holub

19. listopadu 2023 16:12

Hned trojice hráčů byla den před důležitým posledním zápasem kvalifikace na Euro 2024 s Moldavskem vyřazena z reprezentace. Konkrétně se jedná o obránce Jakuba Brabce a Vladimíra Coufala a o útočníka Jana Kuchtu. 

Právě ti byli totiž spatřeni a deníkem Sport vyfoceni v jednom z olomouckých klubů Belmondo, jak se tam bujaře s alkoholem v ruce zúčastnili diskotéky a byli tam až do rána. Kromě nich je na pořízených snímcích vidět také člen výkonného výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR) Tomáš Neumann. Jedná se tak o další ránu pro autoritu kouče Jaroslava Šilhavého, o jehož konci v národním týmu se před měsícem spekulovalo i kvůli nevýrazným výkonům.

„Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz týmu,“ píše se v oficiálním nedělním prohlášení české fotbalové reprezentace na sociální síti X. Všichni vyloučení fotbalisté, kteří patřili v pátek ve Varšavě do základní sestavy, se tak nepředstaví v pondělním závěrečném zápase kvalifikace s Moldavskem o všechno. 

Na programu měli mít po přesunu do Olomouce reprezentanti volno a regeneraci. Většina reprezentantů, kromě tří hříšníků, toho využila tak, že po ubytování v NH hotelu navštívila sousední kavárnu ve sportovním centru Omega.

Je to ještě o to smutnější, že se jedná o tři velice zkušené reprezentanty. Vladimír Coufal, aktuální hráč londýnského West Hamu, je jednou z hlavních opor národního týmu, stejně tak jako jeho kolega z obrany Brabec. Ti jsou na základě počtu startů v reprezentaci druhým a třetím nejzkušenějším fotbalistou výběru kouče Šilhavého. Fotbalista Sparty Jan Kuchta už stihl odehrát20 reprezentačních zápasů. 

Témata: Fotbal Jan Kuchta Jakub Brabec Vladimír Coufal