Přítel Putin chce zabít všechny bělochy!

Přítel Putin chce zabít všechny bílé lidi, křičel na stadionu Julius Malema. 2

Autor: Jan Novák

1. srpna 2023 22:22

Poslanec Jihoafrické republiky a vůdce krajně levicových bojovníků za ekonomickou svobodu (EFF) Julius Malema (42) stál před obrovským davem na sobotním shromáždění přímo vyzývajícím k vraždě Búrů, bílých potomků holandských osadníků, píše TVP World.

V den desátých narozenin své radikálně levicové strany „Economic Freedom Fighters“ přednesl Malema projev na Soccer City Stadium v ​​Johannesburgu, čímž vyburcoval desítky tisíc příznivců. Tam, kde se obvykle hraje fotbal (na mistrovství světa 2010 například Ghana vs. Německo), souhlasil s písní "Dubul'ibhunu" - stojící jako popová hvězda na mobilní platformě před LED stěnou. Skákal nahoru a dolů a křičel: "Zabijte farmáře, zabijte búra" a "Střelte, abyste zabili!". Malema vytvořil demonstrativně rukou pistoli. Byla to nehorázná výzva zabít jihoafrické bělochy, nadšeně oslavovaný desítkami tisíc partyzánů!

Malema zvedá pravou pěst k nebi a křičí: „Vstaň, Jižní Afriko, povstaň, Jižní Afriko, revoluce se blíží, musíš být součástí historie.“ Konfetová děla střílejí, bílá diskotéková mlha stoupá, desítky tisíce jásají. Groteskní divadelní představení, komentuje situaci německý Bild.

„EFF za posledních deset let neustále rostla. Průzkumy ale ukazují, že mohla do značné míry vyčerpat svůj potenciál. V zemi však roste nespokojenost, která by mohla straně ještě prospět,“ říká Ian Terence Corrigan z „Institutu rasových vztahů“ v Johannesburgu pro Bild. "Volání Malemy podněcuje spor, který si země s jihoafrickou historií nemůže dovolit."

Desetitisíce příznivců by neměly skrývat, že fanoušci Malemy jsou v Jižní Africe menšinovým fenoménem. Široké masy černochů vnímají výzvy k násilí a radikální hesla s velkým znepokojením. Po letech selhání se obávají, že bývalý stát apartheidu, který Nelson Mandela zpočátku, doufejme, proměnil v „duhový národ“, se nakonec změní na „selhávající stát“.

Rebel Malema, kdysi vedoucí mládežnické ligy ANC, udržuje dobré spojení s Rusy, je považován za Putinova fanouška („My jsme Putin!“) a pravidelně se v Pretorii setkává s ruským velvyslancem Iljou Rogačevem, uvedl německý deník.

Bojovníci za ekonomickou svobodu se po konci režimu apartheidu prosadili v politice Jižní Afriky. Malema začínal jako vedoucí mládeže v Africkém národním kongresu (ANC), který kdysi vedl Nelson Mandela, uvedl TVP World.

Malema při mnoha příležitostech veřejně vyzval k násilí proti bílým Jihoafričanům a zpíval píseň o boji proti genocidnímu boji proti apartheidu „Kill the Boer, the farmer“.

Vůdce největší jihoafrické opoziční strany Demokratické aliance (DA) John Steenhuisen kritizoval Malemovi slovy: „Je to muž, který je odhodlán rozpoutat... občanskou válku.“

Steenhuisen také popsal Malemu jako „krvavého tyrana“, který volá po „masovém vraždění“.

Zasahuje dokonce i Elon Musk

Zasáhl také miliardář Elon Musk (52, sám rodilý Jihoafričan), který na svou twitterovou platformu napsal: „Otevřeně prosazují genocidu bílých lidí v Jižní Africe.“ Označil prezidenta Cyrila Ramaphosu (70) a zeptal se ho: „ Proč nic neřekneš?". Místo Ramaphosy odpověděl  Muskovi Malema a napsala – volně přeloženo – na Twitter: „Mluvíš do prd*le.“

A zde je odpověď:

Témata: Vladimír Putin Julius Malema jihoafrická republika