Případ turisty z OC Chodov nedá policii spát! Vyšetřování pokračuje

Muž podezřelý z obtěžování dívek odjel z OC Chodov na kole. (6.9.2024) 3

Autor: Jan Hrabě

11. září 2024 21:52

Policie pokračuje s vyšetřováním případu domnělého obtěžování nezletilých dívek v pražském OC Chodov během minulého týdne. Původně přitom v neděli oznámila, že podezřelého se podařilo vypátrat, přičemž se ukázalo, že jde o turistu, který nebyl nikomu nebezpečný. 

Policie na případ upozornila v pátek krátce po půl sedmé večer, kdy sdělila, že pátrá po muži, který se podle prvotních informací pokusil z OC Chodov odvést nezletilou dívku, přičemž už předtím měl obtěžovat dalších deset dívek. Později zmínila, že oslovoval i dospělé ženy v pražském metru.

Strážci zákona v neděli sdělili, že muže vypátrali v obci kousek za Prahou, kde jej dohledali kriminalisté. Ti zjistili, že jde o šestašedesátiletého turistu na návštěvě v Česku, přičemž z výpovědí nevyplynulo, že by byl nebezpečný nebo chtěl někomu ublížit. 

V úterý však policie oznámila, že práce na případu pokračuje. "Abychom mohli s jistotou říci, o co šlo, potřebujeme mluvit se všemi dívkami, které muž oslovil. Zatím se nám ozvaly pouze tři," informovala a vyzvala další dívky, aby se přihlásili a poskytli svědectví. 

Témata: krimi Policie ČR Praha