Přijede Tomáš Hertl na MS? Tohle víme o situaci útočníka Las Vegas

Tomáš Hertl a jeho přítelkyně Aneta 2

Autor: Pavel Krejčí

6. května 2024 13:18

Čeští fanoušci po třech neúspěšných zápasech na přípravném turnaji v Brně panikaří a chytají se každého stébla. Jedním z nich je možný příjezd útočníka Tomáše Hertla. Je však reálný?

Hertl v této sezóně změnil adresu v rámci NHL, když ze slabého San Jose přestoupil do ambiciózního Las Vegas. Tým z města hříchu ale vypadl v prvním kole play-off s Dallasem, takže útočník by teoreticky mohl být k dispozici pro národní tým.

Hráč Golden Knights v dubnovém rozhovoru pro CNN Prima News prozradil, že domácí MS původně figurovalo v jeho plánech. "To víte, že jsem už nějakou dobu počítal s tím, že bych na šampionát jel, když jsme byli se San Jose od play off tak daleko. Do toho ale přišlo zranění kolena, troška nejistoty," zmínil své zranění. 

Čtěte také

Kvůli němu nepočítá generální manažer reprezentace Petr Nedvěd s tím, že by Hertl přijel. "Tomáš Hertl má zájem, ale nemyslím si, že by nám ho klub uvolnil, i kdyby vypadl," řekl na konci dubna podle webu iDnes.cz. 

"Tomáš reprezentovat chce a je otázka, jak na tom bude zdravotně. To je pro nás i Vegas nejdůležitější. Pak aby prošel zdravotní prohlídkou, ale i kdyby ano, klub nám ho neuvolní, to je můj osobní názor," dodal Nedvěd. 

Témata: Tomáš Hertl Hokej MS hokej