Prezident rozdělil peníze, které zbyly po úspěšné kampani na Hrad

Petr Pavel

Autor: Pavel Krejčí

7. září 2023 8:58

Prezident Petr Pavel rozhodl rozdělit nevyužitých 2,35 milionu korun na volební kampaň mezi sedm sociálních, zdravotních a jinak veřejně prospěšných organizací, které převážně sídlí ve strukturálně postižených krajích. Uvedl to Hrad v dnešní tiskové zprávě.

Finanční prostředky obdržely následující organizace: Charita Hlučín, Charita Most, Klubíčko Cheb, Linka bezpečí, Nadační fond Modrá rybka, Naděje pro všechny a Res vitae. Každá z těchto organizací získala více než 335 000 korun. Z těchto sedmi organizací pět sídlí v Karlovarském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji, zatímco zbývající dvě mají své sídlo v Praze.

"Prezident Pavel má za cíl posílit spolupráci s regiony a poskytovat pomoc krajinám, které trpí strukturálními problémy a často jsou opomíjeny. Během svých předchozích návštěv těchto regionů se zajímal o konkrétní problémy místních obyvatel, o možnosti rozvoje a posilování sociální soudržnosti," uvedl Hrad.

Finanční prostředky budou použity na podporu dětí v krizi nebo ohrožení, na rozvoj vzdělávání dětí s handicapem a jejich rodičů, a také na propojování formálního a neformálního vzdělávání v souladu se Strategií vzdělávací politiky České republiky do roku 2030+.

Tyto peníze budou také využity na podporu preventivní a krizové práce, na organizaci volnočasových aktivit pro mladé lidi s handicapem a na podporu zdravotních a sociálních pracovníků, kteří poskytují domácí péči klientům.

Témata: Petr Pavel charita