Prestižní US Open se blíží. Čím je turnaj výjimečný?

Tenis, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl

26. srpna 2023 10:49

Turnaj US Open je jeden z čtyř tenisových Grand Slamů, což jsou nejprestižnější a nejhodnotnější turnaje v profesionálním tenisu. US Open je pořádán každý rok a představuje jednu ze čtyř zastávek Grand Slamů spolu s Australian Open, French Open a Wimbledonem.

US Open se koná na konci léta v New Yorku, USA. Turnaj je obvykle hrán na tvrdých površích a probíhá na areálech tenisových kurtů Billie Jean King National Tennis Center, který se nachází v parku Flushing Meadows-Corona Park.

Turnaj je známý pro svou atmosféru, velký zájem médií a fanoušků, a také pro noční zápasy, které jsou zvláštností, díky časovému posunu a nasvícení kurtů.

US Open zahrnuje soutěže mužů (singlový a deblový), žen (singlový a deblový) a také smíšenou čtyřhru. Každá soutěž začíná kvalifikačními kolemi, ze kterých postupují hráči a hráčky do hlavních pavouků. Turnaj přitahuje nejlepší tenisty a tenistky z celého světa, kteří soutěží o prestižní titul Grand Slamu a velké finanční odměny.

US Open je známý nejen pro své tenisové zápasy, ale také pro svou bohatou historii, nezapomenutelné okamžiky, dramatické zvraty a vzrušující momenty. Je jedním z nejvýznamnějších a nejočekávanějších turnajů v tenisové sezóně.
 

Témata: US Open tenis