Předpověď počasí na příští týden: Noční mrazy vydrží, přes den bude nad nulou

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl

28. ledna 2024 6:00

Příští týden budou teploty podobné uplynulým dním. Zatímco v noci budou teploty klesat pod bod mrazu, během dne se podle ČHMÚ oteplí.

Předpověď na pondělí:

Jasno až polojasno. Zejména na Českomoravské vrchovině místy mlhy, zpočátku i mrznoucí nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, v údolích až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Pošumaví, Frýdlantsku a Jesenicku kolem 8 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, postupně místy zejména na Českomoravské vrchovině a na severu mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý:

Jasno až polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy, v noci a ráno i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, v údolích až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v Pošumaví, Frýdlantsku a Jesenicku kolem 7 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na Českomoravské vrchovině a místy na severu čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Zpočátku místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, v noci a ráno i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, v údolích až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 2 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, na Českomoravské vrchovině a místy na severu zpočátku mírný 3 až 7 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, od severozápadu místy občasný déšť nebo přeháňky, zejména na severu území. V polohách nad 800 m přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Slabý, postupně mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno, především na jihu území. Místy občasný déšť nebo přeháňky, zejména na severu území. Na horách i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.

Témata: mráz Počasí