Předpověď počasí na poslední víkend roku 2023: Bude stále teplo?

Počasí

Autor: Jan Hrabě

30. prosince 2023 6:30

Počasí v Česku na přelomu roku ovlivní přechody frontálních systémů přes české území. Na nadprůměrných teplotách se však nic nezmění ani pro závěrečný víkend letošního roku, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Teplejším z víkendových dní bude sobota, kdy především na jižní Moravě mohou teploty překročit i 10 stupňů. Neděle má být jen nepatrně chladnější, maxima dosáhnou 8 stupňů. Nižší mohou být teploty při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze.

Počasí na sobotu (07-24):

Zpočátku zataženo až oblačno na severu místy, jinde jen ojediněle přeháňky, na severu nad 700 m, jinde nad 1100 m sněhové. Odpoledne a večer od jihozápadu ubývání oblačnosti, v závěru dne ojediněle tvorba mlh. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C, na jižní Moravě až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C. Čerstvý jihozápadní, postupně západní vítr 4 až 8 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s bude odpoledne slábnout. Ráno na východě vítr místy jen slabý do 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):

Zpočátku oblačno až polojasno, místy mlhy, i mrznoucí, zejména na Moravě a ve východních Čechách i nízká oblačnost a ojediněle mrholení. Během dne od západu až zataženo, večer místy déšť nebo přeháňky, v Čechách nad 900 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 2 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku v západní polovině Čech a ojediněle i jinde vítr většinou slabý do 3 m/s. Večer se bude vítr měnit jihozápadní až západní a částečně zesílí.

Témata: Počasí ČHMÚ