Předpověď počasí na červenec. Zítra se ohřejeme, v závěru měsíce dorazí příjemné léto

Letní počasí

Autor: Jan Hrabě

9. července 2024 6:00

Prázdniny sice teprve začaly, ale meteorologové už vidí až do začátku jejich druhé poloviny. Z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyplývá, že největší vedra jsou právě teď před námi. 

Meteorologové předpokládají, že období do 4. srpna bude teplotně průměrné až nadprůměrné. Probíhající týden má ale přinést teploty vyšší, než jsou pro toto období obvyklé. Nejtepleji má být ve středu, kdy mohou maxima dosáhnout až 35 stupňů. 

"Druhý týden období vychází jako průměrný až nadprůměrný. Ostatní dva týdny budou na úrovni normálu. Relativně nejchladnější by měl být týden od 22. do 28. července, kde průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat většinou kolem 13 °C a maximální denní teploty kolem 24 °C," píše se ve výhledu.

Co se týká srážek, bude sledované období průměrné. "V jednotlivých týdnech spadne většinou 10 až 20 mm srážek, při výskytu bouřek se objeví i přívalové srážky s vyššími úhrny. Hned první týden čekáme nadprůměrný úhrn až kolem 30 mm," dodali meteorologové. 

Témata: Počasí Léto ČHMÚ