Předpověď počasí: Je před námi bouřlivý víkend, míní meteorologové

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

25. května 2024 6:00

Přes 20 stupňů porostou teploty během víkendu, zároveň ale mají Česko spláchnout bouřky, které hrozí na většině území dnes i zítra. Budou je doprovázet přívalové srážky, krupobití či nárazy větru. 

Bouřky, které mohou být ojediněle i silné, hrozí podle platné výstrahy v sobotu od 11:00 do 21:00. Napršet v nich může 30 až 50 milimetrů srážek. Ojediněle se mohou vyskytnout menší kroupy o velikosti do dvou centimetrů či nárazy větru o rychlosti kolem 70 km/h.

Meteorologové uvedli, že bouřky očekávají i v neděli. Příslušnou výstrahu ale vydají až v průběhu dnešního dne. 

Předpověď na sobotu:

V noci oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, zpočátku i bouřky. Ráno místy mlhy. Přes den většinou oblačno. Místy, odpoledne na většině území přeháňky a místy bouřky, i silné. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Slabý proměnlivý, zejména na Moravě během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno, ráno místy mlhy. Ojediněle, během dne místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý, přechodně mírný jižní vítr 2 až 5 m/s v bouřkách zesílí.

Témata: Počasí Bouřky ČHMÚ