Pražské derby: Fotbalistky Slavie vládly v lize potřetí v řadě nad Spartou

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl

10. září 2023 11:57

Ženský fotbalový tým Slavie triumfoval v pražském derby již potřetí v řadě. Pod vedením trenéra Karla Pitáka se hráčky Slavie v 5. kole soutěže střetly s týmem Sparty na stadionu Letná a zvítězily výsledkem 1:0. 

"Je to důležité vítězství pro sebevědomí, abychom získali klid. Myslím, že to je zasloužené vítězství, byli jsme lepším týmem," uvedl na webu Slavie Piták. " Měli jsme připravené hráčky, které jsme věřili, že to rozhodnou. Od toho jsme takový tým," dodal.

Střelkyně vítězné branky Martina Šurnovská uvedla, že vítězství bylo zasloužené. "Celý zápas jsme je přehrávali a vezeme si výhru do Edenu," tvrdí. "Jsem ráda, že se mi to podařilo, potřebovala jsem vstřelit nějaký gól. Necítila jsem se úplně nejlépe, ale jsem ráda, že se nám tenhle zápas podařil. Jsem šťastná," podotkla.

Dodala, že kvůli atmosféře měla chvíli pocit, že je v Edenu. "Ale tam je to hezčí. Jen to bylo jiné, byly jsme tu skoro jako doma. Fanouškům moc děkujeme a věříme, že nás budou dál podporovat," vzkázala svým fanouškům.

Témata: Fotbal FK Slavia