Bytovým trendem jsou obrazy. Vyhrávají abstrakce či rámy bez výplní

Bytovým trendem jsou obrazy 3

Autor: stars24.cz

9. září 2021 7:13

PR článek - Zútulnit domov lze pořízením textilií i pokojových rostlin. Na co se bohužel často zapomíná jsou obrazy, které mají um vdechnout interiérům kus života. Nemáme na mysli fotografie, které visí na zdech u babiček a dědečků, mluvíme o stylových bytových trendech, které mohou být nositelem třeba působivé abstrakce. Posuňte svou domácnost po designové stránce o úroveň výš a investujte do obrazů. Prozradíme vám, jaké nebudou krokem vedle.

Abstrakce upoutají pozornost

Jak již bylo zmíněno, abstrakce jsou v současné době trefou do černého. Upoutají pozornost, rozbijí na první pohled nudný interiér a vdechnou mu trochu života. Dnes milujeme především minimalismus, ale s abstrakcí na zdech se může jeho neutralita a pro někoho až nudnost rozptýlit.

Při výběru abstraktních obrazů klaďte důraz na jedno – na vhodné barvy. Mohou být kontrastem ke zbytku interiéru, ale pamatujte na to, že mají vliv na vaši náladu. Pokud budou zbarveny do červena, může to ve vás vzbudit agresivitu. Jestliže budou do zelena, naopak to ve vás probudí pozitivní naladění.

Jeden, dva, tři obrazy

Co stále zůstává už několik let na žebříčku populárních a stylových bytových doplňků jsou obrazy na zeď, které se skládají ze třech, ne-li více částí. Zkrátka jeden obraz je rozdělen na několik menších, jež k sobě dokonale zapadají, i když visí kousek od sebe.

Motivů třídílných či pětidílných obrazů je mnoho. Do popředí se dostávají hlavně působivé přírodní vzory či fotografie, jež v lidech mají tendenci vyvolávat klid, ale také zájem roste o obrazy velkých světových měst. Černobílá klasika se hodí do každého moderního interiéru.

Rámy bez obrazů nejsou přes čáru

Za zajímavý bytový trend lze označit rámy bez obrazů, které se visí na zeď. Někomu se to může jevit jako bizarní, něco, co už je přes čáru nebo jakási forma extravagance. Ve skutečnosti se ve vašem příbytku nic tak stylového doposud nenacházelo. Zejména, pokud jsou rámy kovové (třeba rovnou zlaté) budí působivý dojem.

I když se to jeví jako nezvyklý bytový doplněk, má dokonce řadu výhod. Kupříkladu nemusíte přemýšlet nad tím, jak obrazy v rámech zkombinovat, aby k sobě ladily. Taky se vám rám samotný jen tak neokouká.

Je však třeba konstatovat, že rámy bez obrazů nejsou tím pravým pro všechny styly bydlení. Zatímco minimalismus je ocení, industriální bydlení už nikoliv.

Témata: pr článek Bydlení