Jak přežít home office? Máme pro vás pár tipů, které se neztratí!

Ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz

14. dubna 2021 17:19

PR ČLÁNEK - Jste okolnostmi v souvislosti s pandemickou situací donuceni pracovat na takzvaném home office? Pokud jste takto dosud nikdy nepracovali, může to být poprvé poněkud stresující. Samotná idea práce doma může totiž vypadat na první pohled hezky, ale na druhou stranu můžete velice snadno upadnout do stereotypu, přestat se stýkat s lidmi a v podstatě přestat vycházet ven. Také se vám může stát, že se vám bude prolínat práce s časem, který jinak máte vyhrazen na jiné činnosti. To je problém zejména pro lidi, kteří nejsou zvyklí si organizovat vlastní čas. V našem článku se podíváme na to, jak se vybavit pro home office a na co bychom neměli ani v zápalu práce zapomínat.

Nastartuje vás ranní kafe

Jedna věc má práce v kanceláři a na home office společnou. Většina z nás je zvyklá svůj den nastartovat šálkem kávy. Pokud jste ale doma, můžete si vychutnat skutečně kvalitní kávu podle svých představ. Můžete si ji především vychutnat v mnohem větším klidu. A co je to skutečně špičková káva světové kvality, to poznáte díky slovenské pražírně EBENICA COFFEE. Tady totiž dokáží připravit espresso, které patří mezi TOP10 espresso káv v Evropě. Taková kvalitní káva vás dokáže po ránu opravdu nastartovat. Abyste pro kávu nikam nemuseli, máte možnost objednat si ji na e-shopu. Vyzkoušejte něco netradičního a nechte rozeznít symfonii kávových chutí. Kromě oceňovaného espressa můžete vyzkoušet také:

Další kávové nápoje

Kávu s nízkým obsahem kofeinu nebo bez kofeinuVybere si tak naprosto každý. Pokud například právě příliš kofein konzumovat nemůžete, a to třeba z důvodu těhotenství, tak zde přijdete na to, že káva s nízkým obsahem kofeinu nebo káva bez kofeinu nemusí utrpět na chuti.

Nutné vybavení domácí kanceláře

Pokud už máte ranní kávu za sebou, tak je čas se vydat do vaší domácí kanceláře. Rozhodně byste si měli připravit místo, kde budete pracovat. Může to být třeba klasický pracovní stůl s počítačem. Pokud zde usednete, tak zkrátka pracujete. Neměli byste se nechat rušit a odvádět pozornost neustále jinam. To je totiž největší nepřítel produktivity. Myslete na to, že chcete mít práci rychle hotovou a ne si ji roztahat do celého dne. To potom zpravidla vede k pocitu, že pracujete neustále, i když to vlastně není pravda. Rozpadne se vám celá organizace práce a času. Snažte si zkrátka vytvořit určitý zaběhnutý systém, kdy a kde pracujete, a kdy odpočíváte. Důležité je myslet také na:

Vybavení kanceláře Technické zázemí

Z hlediska vybavení si zpravidla vystačíte s pracovním stolem, na kterém máte umístěn stolní počítač nebo notebook, a s kvalitní židlí. Důležitá je ale stále také tiskárna, protože čas od času je prostě potřeba něco vytisknout. Tady můžete docela ušetřit, pokud se podíváte třeba na alternativní tonery Canon nebo na tonery jiného výrobce podle typu vaší tiskárny. Na spotřební materiál v kanceláři není potřeba utrácet velké peníze.

Skoro jakékoliv vybavení objednáte na e-shopu

Pokud máte specifické zaměstnání, možná budete potřebovat také některé speciální vybavení. Mohou to být třeba laboratorní váhy nebo zkrátka cokoliv jiného. V dnešní době lze prakticky veškeré vybavení objednat na internetu. Mnohdy je to v současné pandemické situaci jediná možnost, protože některé obchody mohou být stále zavřené.

Ještě studujete?

Řada z nás při práci ještě také stále studuje. Aby toho na vás v současné době nebylo mnoho, můžete si i při studiu pomoci. V tuto chvíli se nemůžete spolehnout na své spolužáky, se kterými nejste tak často v kontaktu. Můžete si ale nechat vypracovat podklady pro závěrečné práce, jako je diplomová práce nebo rigorózní práce. Na internetu ale seženete podklady i na klasické seminárky.

Vydejte se také na výlet do přírody!

No a nakonec nezapomínejte na to, že občas je také třeba prostor kanceláře a vůbec domova opustit. Musíme se projít a nadýchat čerstvého vzduchu. Hoďte si gymsack na záda a vydejte se na procházku do parku nebo do blízkého lesa. Sluníčko vám jen prospěje!

Témata: pr článek Home Office (práce z domova) Lidé