Vše pro logistiku vaší firmy? Kamionová přeprava, GPS monitoring vozidel a mnohem více

kamiony

Autor: stars24.cz

14. dubna 2021 17:14

PR ČLÁNEK - Řešíte v rámci vaší firmy logistiku mezi vámi a zákazníky či dodavateli? Možná vaše firma vlastní svůj vozový park, případně využíváte služeb externí logistické firmy. Často jsou oba tyto způsoby kombinovány, a to v závislosti na tom, jaký materiál nebo zboží se přepravuje. Na často přepravovaný materiál nebo zboží se vyplatí mít vlastní vozový park, ale pokud potřebujete čas od času převážet třeba nadrozměrný či jinak specifický náklad, může být naopak ekonomičtější řešení využít profesionálních služeb.

Přepravu zajistí specialisté na logistiku

Pokud se nejprve podíváme na možnost přepravy materiálu v rámci externí logistické firmy, je vhodné se zaměřit na takovou společnost, která je schopna zajistit přepravu nejrůznějšími způsoby. To nám totiž do budoucna umožní v tomto ohledu vyšší flexibilitu. Taková přeprava zboží může být realizována nejen prostřednictvím kamionů, ale také jinými cestami a dopravními prostředky. Může se jednat například o:

Leteckou přepravu Námořní a říční přepravu Nadrozměrnou přepravu

V rámci smlouvy sjednané s jednou logistickou společností si tak zajistíte možnost přepravy materiálu či zboží letecky, po vodě nebo také možnost zajistit přepravu nadrozměrného nákladu.

Máte vlastní vozový park?

Možná ale také spravujete svůj vlastní vozový park. Mohou to být jak vozidla určená pro přepravu nákladu, tak třeba služební vozy, které používají vaši zaměstnanci. V dnešní době je běžné, že pro taková vozidla firmy využívají profesionální GPS monitoring, který jim umožní sledovat pohyb vozidel. Není to ale pouze o tom, že znáte polohu konkrétního vozidla, případně rychlost či směr jízdy, ale můžete takto zajistit:

Zabezpečení vozu Vedení knihy jízd

Ale i mnoho dalšího. Výhodou těchto systémů je skutečnost, že je lze uzpůsobit přesně pro vaše vlastní potřeby. Mají jednoduchou zprávu, kterou zvládnete i z vašeho mobilního telefonu díky aplikaci.

Servis nechte profesionálům

Pokud vlastníte vozidla v rámci svého vozového parku, je potřeba se vypořádat také s jejich servisem. Ačkoliv vlastní vozidla mohou být velkou výhodou, zároveň jsou částečně přítěží. Je potřeba je udržovat provozuschopné a to stojí nějaké peníze. Pokud však přenecháte údržbu svých vozů profesionálům, můžete se spolehnout na to, že budou vždy v perfektní kondici. Nezáleží na tom, zda bude potřeba vyměnit řídící jednotka pro kamion, nebo cokoliv jiného. Někdy jsou to věci mechanického charakteru, ale samozřejmě také právě již zmiňovaná elektronika, která může zlobit.

Myslete na to, že dnešní moderní vozy obsahují celou řadu zejména elektronických prvků, které dokáží být s rostoucím věkem vozu záludné. Právě proto by měly být právě tyto komponenty přenechány do rukou odborníků na danou problematiku. Nejedná se zkrátka o auta na dálkové ovládání, ale jsou to vozidla s vysoce sofistikovanými systémy. Například na základě údajů z čidel řídící jednotky vyhodnocují a zpracovávají veškeré údaje z motoru, jsou to údaje, které mají vliv na chod motoru a případně třeba také na spotřebu paliva apod. Pokud řídící jednotka vykazuje nějaký problém, může to výrazně ovlivňovat provozní vlastnosti vozidla.

Na co se za měřit, pokud dáváte automobil do servisu?

Než předáte libovolný automobil do servisu, ať už se jedná o služební vůz, případně o váš vlastní, určitě tomu věnujte trochu pozornosti. Zejména pokud se jedná o vozy, které slouží k reprezentativním účelům, můžete je vybavit ochrannými potahy do auta, které zajistí, že nedojde k ušpinění čalounění. Někdy se jim říká také servisní potahy. Jsou vyrobeny ze speciální odolné a prakticky nepromokavé látky, proto se hodí přesně na ty situace, kdy potřebujete zavézt vozidlo do servisu. Kvalitní servis by sice měl mít ochranné potahy vlastní, ale není dobré se na to spoléhat.

Témata: pr článek kamiony doprava