Moderní medicína přináší nové možnosti, jak bojovat s padáním vlasů

Vypadávají vám vlasy?

Autor: stars24.cz

8. února 2020 13:57

Říká se, že zdravého člověka poznáte už na první pohled. A stejně tak samozřejmě poznáte, pokud někoho něco trápí. Často je to kombinace fyziologických a psychických problémů. Jedno s druhým mnohdy souvisí. Trápit nás může třeba padání vlasů, což potom ovlivňuje naši sebejistotu a zkrátka nás to poznamená na psychice. Zároveň také padání vlasů může značit řadu zdravotních problémů. Samo o sobě je totiž rovněž příznakem, který může napovídat, že v našem těle není něco v pořádku. Je proto důležité, abychom zjistili, jaké přesné jsou důvody našich problémů s vlasy.

Jaké jsou prvotní příznaky padání vlasů?

Než se začneme bavit o tom, zda vám nadměrně vypadávají vlasy, je potřeba uvést, že vlasy vypadávají každému po celý život. Je to tedy hlavně o konkrétní hranici, kdy už je to příliš. Musíme zkrátka zjistit, zda se jedná o nadměrné padání vlasů nebo nikoliv. Při přirozeném vypadávání totiž pouze starý vlas uvolňuje místo novému. V tomto případě se jedná o běžný cyklus, když starý vlas vypadává třeba při mytí hlavy nebo při česání. Na konci životního cyklu se přitom může nacházet až 10 % vlasů, které máme na hlavě. Jen pro zajímavost, jeden vlas roste asi 3 roky.

Máte pocit, že vaše vlasy vypadávají nadměrně? To poznáte nejčastěji tehdy, pokud si při česání vyčesáváte větší množství vlasů, než se vám zdá jako přiměřené. Rovněž jsou zde ale některé další charakteristické znaky, podle kterých lze poznat, že něco není úplně v pořádku. Jedná se zejména o:

Prosvity na temeni Řídkou pěšinku

Prořídlé vlasy vepředu a nahoře na hlavě jsou typické zejména pro muže. Ženy zase spíše mívají jako typický znak nadměrného padání vlasů řídkou pěšinku. Vlasy řídnou také v oblasti přední a střední části hlavy. U obou pohlaví se samozřejmě projevuje to, o čem jsme se zmiňovali již výše, a tedy větší množství vlasů vypadávajících během česání nebo mytí hlavy.

Navštivte lékaře pro určení možných souvislostí

Pokud trpíte některými z výše uvedených příznaků, je to samozřejmě varovný signál, že by s tím bylo potřeba něco dělat. Je to situace, kdy si sami sobě klademe otázku, jak na takové nadměrné vypadávání vlasů vyzrát. Je dobré s tímto problémem navštívit vašeho ošetřujícího lékaře, který vám provede patřičná vyšetření, jež mohou odhalit související zdravotní komplikace.

Ne vždy však musí být za padajícími vlasy pohnuté zdraví. Někdy zkrátka vypadávají bez příčiny a není možné určit rozumnou souvislost. Také v tomto případě však existují způsoby, které přináší moderní medicína, a které nám mohou pomoci.

Včasná diagnóza a léčba je stále základ

Vědeckotechnický pokrok jde stále dopředu mílovými kroky, a to v mnoha oblastech. Zdravotnictví není rozhodně výjimkou. Přes pokrok v medicíně však stále platí stále stejná zásadní pravidla:

Včasná návštěva lékaře Řešení v počátečních fázích potíží

Že je potřeba navštívit lékaře v případě libovolného zdravotního problému, tohoto tématu jsme se dotkli již výše. S tím souvisí také to, že abychom mohli zahájit úspěšnou léčbu, je vždy potřeba řešit libovolné zdravotní problémy včas. Tím se výrazně zvýší šance na to, že své zdraví dáme opět do pořádku.

Moderní medicína přináší moderní metody

Začněte proto včas řešit také padání vlasů, jinak si budete muset zvykat na paruky, příčesky, či budete muset možná podstoupit také transplantaci vlasů. Tady už se jedná o chirurgický zákrok, který může a nemusí přijít s odpovídajícím výsledkem. Můžete ale zkusit také moderní neinvazivní metody, mezi které patří rovněž ta, o níž se dočtete na Nanogen.cz a je skutečně zajímavým příslibem. Zejména s ohledem na obsah VEGF růstového faktoru na vodní bázi. Díky přírodnímu složení se také nemusíte obávat nežádoucích účinků. Před používáním libovolného přípravku je však důležité se vždy preventivně poradit se svým lékařem.

Témata: pr článek zdraví Vlasy