Víte, při kterých povoláních si nejvíce ničíte oči?

ženy

Autor: stars24.cz

21. prosince 2019 6:32

Zdá se vám, že špatně vidíte? Možná nepůjde pouze o pochybnosti, jež nemusejí být na místě. Přílišné a neustálé namáhání očí vede k poškození zraku. Mnohdy za vším stojí genetika, jindy si zrak ničíme sami, a to klidně i v zaměstnání. Víte vůbec, jaká povolání jsou z pohledu přespřílišného namáhání očí hodně disponovaná? Ne? Pak jste na správném místě, protože se na tuto problematiku zaměříme v následujících řádcích. (PR článek)

Administrativní pracovníci

Když se řekne administrativní pracovník, pak se většina z nás vybaví sekretářky, případně účetní, personalisty a mnohé jiné profese. Prakticky všechny mají společné jediné pojítko. Tím je logicky práce s počítačem. Neustálý pohled do monitoru ještě nikdy nikomu na zraku nepřidal. Ač jsou technologie stále modernější a lepší, stejně dochází k velmi nepříjemným potížím spojeným právě se zrakem. Ideální je snížit co nejvíce jas monitoru, nebo zapnout spořič obrazovky, což s jasem také přímo souvisí.

Řidiči z povolání

Všimli jste si, že mnozí řidiči z povolání mají nasazené dioptrické brýle? Možná ano. Situace je vcelku logická. Neustále musí velmi bedlivě sledovat dění kolem sebe, při čemž jsou oči namáhány poměrně hodně. Oči si fakticky nemají šanci odpočinout nehledě na to, že do nich často svítí i poměrně ostré slunce.

Obsluha kasy v supermarketu

I tady může dávat práce očím vcelku hodně zabrat. Jsou to právě ženy a muži za pokladnami, u nichž může dojít k postupnému poškozování zraku. Vždyť se neustále dívají na poměrně malý displej, kde se počítají konkrétní částky.

Manipulační pracovníci v průmyslu

Především v prašném prostředí oči neskutečně trpí. Mnohé průmyslové provozy dnes ještě stále nenabízejí adekvátní prostředí. Výjimkou není ani maximální prašnost, případně přítomnost dalších škodlivin přímo ve vzduchu.

Témata: pr článek zdraví oči dioptrycké brýle