Požár v Hustopečích: Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu! Co bylo příčinou?

Hasiči zasahovali u požáru porostu v Hustopečích. (2.9.2024)

Autor: Jan Hrabě

3. září 2024 14:10

Teplo a sucho přispívá k tomu, že v Česku panuje zvýšené nebezpečí vzniku a šíření požárů. S plameny v porostu se v pondělí odpoledne utkali jihomoravští hasiči v Hustopečích. Během zásahu museli dokonce vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. 

Čtyři hasičské jednotky vyrazily k požáru trávy, náletových křovin a stromů v Hustopečích v pondělí minutu před půl druhou odpoledne. Plameny se v nepřístupném terénu rychle rozšířily na plochu o velikosti 250x100 metrů. 

"Operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se postupně sjelo jedenáct jednotek. Oheň dostali hasiči pod kontrolu několika vodními proudy ve 14:27. Požár zcela zlikvidovali v 16:54," uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Hasiči, kterým s průzkumem pomáhal dron s termokamerou, uchránili majetek za 50 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru, při němž se zranil jeden člověk, bylo pálení rostlinného odpadu.

Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí zůstává na celém území ČR v platnosti výstraha před nebezpečím vzniku a šíření požárů, a to do odvolání. Dnes na to opět upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Témata: Požáry Hasiči Jihomoravský kraj