Požár v České Kamenici: Neštěstí vyšetřuje policie, nařídila pitvu

Hasiči zasahovali u požáru v České Kamenici. (8.3.2024)

Autor: Jan Hrabě

9. března 2024 8:16

Tragický čtvrteční požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici na Děčínsku vyšetřuje policie. Nepřežil ho jeden člověk, kvůli stanovení příčiny smrti byla nařízena pitva. Případem se zabývají kriminalisté. 

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou předmětem probíhajícího prověřování," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková v pátek.

K požáru vyjížděli hasiči ve čtvrtek kolem půl deváté večer. Plameny zasáhly byt ve třetím patře domu s pečovatelskou službou. "Po vniknutí do hořícího bytu hasiči evakuovali dvě osoby, které se nadýchaly kouře, a předali je do péče Zdravotnické záchranné službě. Celkem bylo evakuováno čtrnáct osob, jedna osoba byla nalezena bez známek života," uvedli hasiči. 

Podle policie nebylo při prvotním šetření na místě předběžně zjištěno cizí zavinění, příčinu smrti má určit soudní pitva. Požár se podařilo lokalizovat tři minuty před 21. hodinou. Zlikvidován byl během následující hodiny. Případem se zabývají krajští kriminalisté. 

Témata: Požáry Policie ČR Hasiči Ústecký kraj