Požár v Adamově: Hasiči zachraňovali obyvatele z plamenů

Hasiči zasahovali u požáru bytu v Adamově. (8.12.2023)

Autor: Jan Hrabě

9. prosince 2023 20:19

Jihomoravští hasiči ještě v sobotu řešili následky pátečního požáru bytu v Adamově. Nouzové ubytování nakonec potřebovalo od obce zajistit šest osob. Hasiči zachránili během zásahu celkem sedm lidí, čtyři z nich vyžadovali ošetření. 

Hasiči přijali informaci o požáru v bytovém domě v Družstevní ulici v pátek v 19 hodin. Jako první dorazili dobrovolní hasiči, kteří se pustili do boje s intenzivním požárem v pátém patře a současně zahájili záchranu osob. Plameny se přitom rozšířily i do chodby mimo byt.

V průběhu zásahu byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, na místo zamířilo celkem jedenáct hasičských jednotek včetně speciální techniky. Na místo vyrazil také protiplynový automobil a evakuační autobus. 

"Hasiči z domu zachránili sedm obyvatel. Dva z nich pomocí automobilového žebříku a ostatní ve vyváděcích maskách po schodišti. Záchranná služba se na místě postarala o čtyři osoby, které ovšem nebylo nutné transportovat do nemocnice," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Požár zcela zničil jeden z bytů a kouř poškodil další bytové jednotky. Výše škody je odhadována na miliony korun, bude však ještě upřesněna. Pod kontrolu se plameny podařilo dostat krátce po 20. hodině. Ve 21:01 ohlásil velitel likvidaci požáru. 

Témata: Požáry Hasiči Jihomoravský kraj