Požár u Ledenic: Škoda činí 25 milionů korun, hořelo v areálu firmy

U Ledenic hořelo v areálu místní firmy. (1.8.2023)

Autor: Jan Hrabě

2. srpna 2023 11:06

Jihočeští hasiči zasahovali v úterý večer u požáru u Ledenic na Českobudějovicku. Hořelo v areálu místní firmy, škoda činí 25 milionů korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování. 

Požár v objektu firmy s dílenskou a zahradní technikou byl nahlášen osm minut po 21. hodině, uvedli hasiči. Na místo vyrazily tři profesionální jednotky ze stanic Suché Vrbné, České Budějovice a Trhové Sviny a dobrovolné jednotky z Borovan, Ledenic, Trhových Svinů, Lišova, Jílovic, Radostic, Zborova a Ohrazení.

"Na místě hořely 2 haly o rozměrech zhruba 30 x 30 metrů, kde byla uskladněna zahradní technika a dílna. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:20. Celou noc probíhaly další hasební práce na dohašení ohnisek uvnitř objektů," sdělil mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý.

Až dnes v sedm hodin ráno byl snížen stupeň požárního poplachu na první, přičemž v osm ráno hasiči stále zasahovali. Do akce se zapojilo 15 cisteren a jedna automobilová plošina. Požár u Ledenic způsobil škodu za 25 milionů korun, zároveň se podařilo uchránit majetek za dalších 10 milionů korun.

Český statistický úřad (ČSÚ) loni v Jihočeském kraji evidoval 1314 požárů. Bylo jich o 365 více než v předchozím roce. 

Témata: Požáry Hasiči