Požár haly v Žebráku: Hasiči zastavili šíření plamenů, policisté mohli pustit auta na D5

U Žebráku hoří průmyslová hala. (14.8.2023)

Autor: Jan Hrabě

14. srpna 2023 13:36 | Aktualizováno: 14. srpna 2023 20:45

Středočeští hasiči od pondělního poledne zasahují u požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, která se částečně zřítila. V platnosti byl i zvláštní stupeň poplachu, aktuálně platí druhý stupeň. Policisté v okolí místa události obousměrně uzavřeli dálnici D5, odpoledne byl provoz obnoven.

Hasiči o rozsáhlém požáru informovali v poledne. Na místě zasahovalo i více než 30 jednotek a také vrtulník Black Hawk, aktuálně dochází k redukci sil. Platí druhý stupeň poplachu. "Na místo míří speciální technika na rozebírání konstrukce haly, aby byla nalezena a dohašena všechna ohniska," uvedli požárníci krátce po 20. hodině. 

Hoří hala na výrobu plastů, která se částečně zřítila. HZS Středočeského kraje krátce před 15. hodinou uvedl, že jeho příslušníci požár lokalizovali a zastavili jeho šíření. Policisté odpoledne obnovili v obou směrech provoz na dálnici D5 mezi 34. a 41. kilometrem. "Úsekem je možné projet se sníženou rychlostí," upozornili.

Český statistický úřad (ČSÚ) loni ve Středočeském kraji evidoval 2 923 požárů. Bylo jich o více než 500 více než v předchozím roce. 

Témata: Požáry Hasiči