Volný chce potopit Okamuru a být předsedou SPD. Hnutí s ním vyrazilo dveře

Lubomír Volný

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

21. února 2019 12:46

Kontroverzní poslanec Lubomír Volný se rozhodl porazit Tomia Okamuru a kandidovat na předsedu SPD. Hnutí mu ale kvůli porušování stanov zrušilo jeho místní stranickou buňku.

Lubomír Volný svými rozporuplnými výroky na hraně zákona vyvolává značné kontroverze. Nyní se ale rozhodl vydat se do čela SPD a porazit jejího zakladatele a předsedu Tomia Okamuru.

Na sociální síti prozradil, že přijímá výzvu a že proti němu bude kandidovat. Na to by si musel ještě pár let počkat, další volební sjezd SPD totiž proběhne až v roce 2021. Problém je navíc v tom, že mezi tím o svou buňku přišel.

Předsednictvo hnutí Svoboda a přímá demokracie totiž zrušilo regionální klub v Moravskoslezském kraji. Podle mluvčí strany Barbory Zeťové v něm byly porušovány stanovy a krácena demokratická práva členů.

"Stalo se tak plně v souladu se stanovami hnutí, na základě zjištění, že v regionálním klubu docházelo k systematickému a systémovému porušování stanov, včetně krácení demokratických práv členů," uvedla v prohlášení Zeťová.

Podle médií z SPD v Moravskoslezském kraji odcházejí členové, protože Volný se podle nich chová jako diktátor, obklopuje se lidmi, kteří hlasují podle něj, a strana tak není demokratická. Volného plánovali prostřednictvím petice zbavit mandátu.

Témata: Lubomír Volný Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura