Sjezd hnutí ANO: Babiše ponížili hned na začátku!

Sjezd hnutí ANO

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. února 2019 9:59 | Aktualizováno: 18. února 2019 6:46

Za tónů české státní hymny začal dnes v Praze pátý celostátní sněm ANO, po němž by podle všech očekávání měl v čele hnutí pokračovat premiér Andrej Babiš. Ten už je na místě, protože by měl během dopoledne přednést úvodní slovo. Redakce serveru stars24.cz, která sněm monitoruje na místě, si ale všimla podivné věci.

V Centru pohybové medicíny na pražském Chodově dnes začal sněm vládního hnutí ANO. Krátce po deváté hodině zazněla česká hymna, na pódiu se kromě premiéra Andreje Babiše objevil i první místopředseda Jaroslav Faltýnek a oba moderátoři.

Za ně si členové hnutí hned na začátku zvolili ministra životního prostředí Richarda Brabce a středočeskou hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou, která je v pokročilém stadiu těhotenství.

Brabec hned úvodním oslovením zaskočil téměř všechny přítomné. Před premiérem v něm totiž dostali přednost eurokomisařka Věra Jourová a předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. Babiše oslovil Brabec až jako třetího v řadě.

Premiér se na místě objevil zhruba čtvrt hodiny před začátkem sněmu a ihned zamířil mezi novináře. Následně ale odešel do sálu, aby se připravil na úvodní slovo, které je na programu sněmu během dopoledních hodin. Před obědem by měli promluvit i jednotliví ministři za hnutí ANO.

Na sněmu se očekává opětovné zvolení Andreje Babiše za předsedu hnutí, potvrzen ve funkci by měl být i první místopředseda Faltýnek. Naopak větší boj pravděpodobně proběhne o pozice řadových místopředsedů. Jednotlivé volby jsou na programu v odpoledních hodinách.

Témata: Hnutí ANO Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) Richard Brabec