ŠOK! Ovčáček obhajuje svou účast v Soukupově zábavném satirickém kabaretu

Jiří Ovčáček

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. února 2019 15:31 | Aktualizováno: 16. února 2019 1:04

Tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček rád vzbuzuje kontroverzi. Dnes si bude například po boku Jaromíra Soukupa utahovat z politiků v jeho novém pořadu. Redakce serveru stars24.cz se ho zeptala, jestli je to podle jeho názoru v pořádku.

Teprve podruhé se dnes večer objeví na obrazovkách TV Barrandov nový pořad jejího majitele Jaromíra Soukupa Politický kabaret. Podle anotace na webových stránkách televize má jít o zábavný a satirický pořad, v němž si Soukup s nadhledem a humorem posvítí na politické události a odhalí ty nejteatrálnější politické šašky.

Momentky z natáčení nového zábavného a satirického pořadu Jaromíra Soukupa “Politický kabaret”. Sledujte v pátek 15. února 2019 od 20:50 na TV Barrandov! pic.twitter.com/Yuc9IsTcpt

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 13. února 2019

V dnešním vydání pořadu mu bude sekundovat tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Ten se už ve středu pochlubil na Twitteru momentkami z natáčení pořadu. V minulosti mu však mnozí lidé účast v podobných pořadech vyčítali s tím, že není vhodné, aby mluvčí prezidenta v takových televizních formátech vystupoval.

Naše redakce tedy mluvčího s tímto názorem konfrontovala a zeptala se ho, zdali je podle něj jeho vystoupení v Politickém kabaretu v pořádku. „Je to nanejvýš vhodné. Satira je totiž nejúčinnější zbraní proti odpůrcům demokracie,“ konstatuje Ovčáček pro stars24.cz.

Politický kabaret je v pořadí už dvanáctým pořadem Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Nedávno ale miliardář a moderátor čtyři své diskusní formáty (Duel, Arénu, Týden podle JS, Jaromír Soukup LIVE) zrušil. Sám navíc momentálně plánuje vstup do politiky se svým hnutím List Jaromíra Soukupa.

TV Barrandov provází v posledních týdnech řada kontroverzí. Soukup se musí bránit tvrzením ostatních médií, podle nichž mají jeho společnosti stamilionové dluhy. S televizí navíc zahájila řízení Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, podle které Barrandov nesplňuje podmínky dané licencí.

Témata: Jiří Ovčáček TV Barrandov Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)