Karel Schwarzenberg je v nemocnici! A varuje před Babišem!

Karel Schwarzenberg

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

11. února 2019 20:54

Bývalý ministr zahraničí má zdravotní problémy. Ty ho nakonec dostaly do nemocnice. Tam se ale knížeti nelíbí!

Schwarzenberg přiznal, že už několik týdnů navštěvuje různá zdravotnická zařízení v Praze. Díky tomu měl možnost tato zařízení důkladně poznat. "Musím říci, a mám možnost porovnávat s podobnými zařízeními v Německu a v Rakousku, že lékařský um a vlídnost sester jsou u nás pozoruhodné. Sice se s nikým nijak nemazlí, ale jsou věcní a důkladní. Starost o pacienta je zde opravdu potěšující," uvedl na sociální síti.

Co už je ale daleko méně potěšující je podle něj stav samotných lékařských zařízení. "A to si dokáži představit, že v Praze to ještě nejsou zdaleka ty nejhorší případy, leckde v okresních nemocnicích to může být ještě horší. Nyní se mluví o tom, že se pan premiér chystá vybudovat velkou úřednickou čtvrť v Letňanech," dodal.

Premiér Babiš má podle něj snahu vybudovat "Andrejgrad". "Když ale srovnám veřejný zájem na nových kancelářských budovách pro státní úředníky a urgentní potřebu investic do modernizace zdravotnických zařízení, tak bych přece jen navrhl se ještě zamyslet, jestli ony miliardy, pokud je vláda má, neinvestovat v nejbližších letech do zdravotnictví, a teprve potom si dopřát vlastní úřednickou čtvrť na věčnou památku této vlády," varuje Schwarzenberg.

Témata: Karel Schwarzenberg Andrej Babiš