Z Okamury si zase někdo vystřelil? Plán na zničení SPD podle něj může být pravdivý

Tomio Okamura v Poslanecké sněmovně

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. února 2019 15:22

Dvakrát během několika dní na sebe zajímavě upozornil předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Nejdřív se proslýchalo o miliardách pro romské muzeum, teď se zase mluví o zničení SPD.

„Může to být pravda, ale může se také jednat o cílenou provokaci,“ stojí ve vyjádření, které serveru stars24.cz poslal předseda hnutí SPD Tomio Okamura. „V této souvislosti vyzýváme i členy SPD k jednotě, a aby si dávali pozor na možné provokace, které mohou naše hnutí poškodit,“ píše v závěru.

Tomiu Okamurovi měl být předán dopis, jehož obsahem je informace, že Bezpečnostní informační služba se v rámci operace Vulterin snaží o „destrukci a následný rozpad hnutí SPD jako hlavní vlastenecké síly v ČR“.

Předsednictvo hnutí už Okamuru pověřilo tím, aby o skutečnosti informoval nejen samotnou BIS, ale i Generální inspekci bezpečnostních sborů, příslušné poslance a prezidenta republiky Miloše Zemana.

Už se však objevují první spekulace, podle kterých si z Okamury jen někdo dělá srandu. Tvrdí to třeba přímo zástupci BIS, podle kterých je tato informace úplně nesmyslná. Už jen samotný název akce je prý jasným důkazem, že si z Okamury někdo vystřelil. Karel Vulterin byl totiž šéfem BIS mezi lety 1997 a 1999.

Na celý případ reagovali i někteří politici. „Podle T. Okamury chce BIS zničit SPD. Já myslím, že na to stačí sám pan Okamura. Jednu stranu již úspěšně pohřbil,“ vzkázal na Twitteru lidovecký poslanec Marian Jurečka.

Už v minulém týdnu Okamura podobně zaujal se svou interpelací ministra kultury Antonína Staňka. Podle jeho informací se prý proslýchalo, že Muzeum romské kultury obdrží od státu částku bilion korun. Ministr předsedu hnutí SPD vyzval, ať používá zdravý rozum.

Témata: Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie (SPD) BIS