Astrolog Baudyš míří do europarlamentu! Globální vlády chtějí chudobu, říká!

Antonín Baudyš Rozhovor

Autor: Terezie Kravaříková, stars24.cz

24. ledna 2019 21:44

Zvládneme blížící se úpadek Západu, zvládneme uměle vyvolávané napětí s Ruskem. Jsme rozpolcení mezi Východem a Západem, ale jsme předurčení spolupracovat s oběma světovými stranami. To jsou slova astrologa a teologa Antonína Baudyše, která prohlásil v rozhovoru pro stars24.cz. Jsou mimo jiné důvodem toho, proč se rozhodl kandidovat letos na jaře do Evropského parlamentu. Pokud uspěje, bude v rodině už třetím profesionálním politikem v pořadí.

Proč jste se rozhodl kandidovat do Evropského parlamentu a za koho?

Kandiduji za Cestu odpovědné společnosti, stranu, která vznikla teprve před dvěma lety. Poměrně soft strana, ženská a spirituální. Do voleb půjde nejspíš v koalici s ryze mužským politickým subjektem. Cesta mne vyhodnotila svým vnitřním auditem jako nejvhodnějšího kandidáta, po zkušenostech se mnou coby předsedou olomoucké krajské organizace. Uvolnily se mi ruce skrze náš rozchod s Kristinou, děti povyrostly, astrologii se věnuji každý den posledních 22 let. Je čas na změnu. Je v pořádku, abych zhodnotil své znalosti mezinárodního dění a jazykové schopnosti.

Co přesně byste chtěl změnit?

Po debaklech dua Merkel & Macron se do Evropského parlamentu dostanou zcela noví lidé z německé AfD, poslanci Mariny LePen, lidé od Mattea Salviniho. Maďaři a Poláci, kteří mají s Bruselem nevyřízené účty. Nastává konzervativní obrat, či jak říká Steven Bannon, populistický obrat. Čas zatáhnout za brzdu. Přeji si být u toho a k tomuto procesu přispět. I proto, aby náš hlas byl slyšet a vidět. Znáte mne jako člověka, který upozorňuje na zjevné rozpory. Je na čase začít na ně upozorňovat přímo v Bruselu. Z okraje se dostáváme do středu.

Věříte, že je to vůbec možné - přece jen na Evropskou unii se valí stále silněji a častěji vlna kritiky…

V Hnutí Cesta víme, že je možné Unii opustit. Ale stejně tak víme, že není možné opustit Evropu. Kdybychom nevěřili, že je možné dosavadní autodestruktivní směr evropské unie změnit, vůbec by k založení naší strany nedošlo. Duch evropského liberalismu není slučitelný s povahou islámu. Genderová ideologie patnácti různých pohlaví není slučitelná se životem. Unie se snaží vybudovat superstát, ve kterém se národy, hranice, tradice, pohlaví i rodiny rozplynou. Vzniká zde unie zmatených, nejistých a vykořeněných obyvatel. Přesně toho jsme se obávali a nyní přichází správná chvíle, do tohoto procesu hodit vidle.

V politice byl váš otec a nyní je také vaše matka.  Myslíte, že máte představu, co všechno politický svět a prostředí obnáší? Přece jen - lidé vás znají jako spíše křehkou duši spojenou s astrologií …

Zkušenosti obou rodičů jsou k nezaplacení, devadesátá léta však byla úplně jinou dobou než je současnost. Bez idealismu a víry ve správnost svého počínání by muži 28. října nevytvořili samostatné Československo. Evropa by se nezbavila nacismu ani komunismu. Nejsem konfliktní, je to výhodou i nevýhodou. Dovedu však spolupracovat a tvořit atmosféru důvěry a smysluplného směřování.

Máte informaci o tom, jestli v EP je nějaký poslanec, který se zabýval nebo zabývá ve volných chvílích astrologii?

Nevím o nikom, neznám zatím nikoho. Pozice astrologie se však v posledních deseti letech zcela změnila. Není vůbec přítomná ve veřejném prostoru, ale její znalost se rozšířila mezi střední třídu, muže i ženy, mladé i staré. Do velké míry díky dostupnosti astrologického vzdělání a softwaru. Tím pádem svému horoskopu nejednou rozumí desítky tisíc lidí, což jsme si ještě před dvaceti lety nedokázali představit. Předpokládám, že podobný proces se odehrál nejen u nás, ale i v dalších zemích Evropy.

Když už tu padl dotaz na politické prostředí a představu, co obnáší - nemáte pocit, že se situace téměř den ode dne vyostřuje a politika se odděluje od běžných životů občanů? Je naděje to změnit? A hlavně - je podle vás vůle?

Mým záměrem není konfrontace, ale informovanost a spojení sil. Jsme inteligentní a úspěšný národ, na rozdíl od ostatních se nám podařilo velmi kritická období překonat s noblesou. Konec rakouského mocnářství, vypořádání se s nacisty, přechod od komunismu ke svobodné společnosti, rozchod s našimi bratry Slováky. Zvládneme proto i blížící se úpadek Západu, zvládneme uměle vyvolávané napětí s Ruskem. Jsme rozpolcení mezi Východem a Západem, jsme předurčení spolupracovat s oběma světovými stranami. Spojené státy každým dnem ztrácejí své velmocenské postavení. Obchodní válka s Čínou nás může všechny poslat ekonomicky ke dnu, tak jako posílá ke dnu například firmu Apple. Budeme potřebovat být nejenom submisivní, ale také tvrdohlaví. Pro Evropu jsme bezcenní bez vlastního názoru a vlastní pozice. Věřím, že to voliči cítí podobně.

Jak se díváte na aktuální vývoj dění v Evropě? Co pokládáte za největší nebezpečí, které Starému kontinentu hrozí? Brexit, uprchlická krize, terorismus, blackout, klimatické změny nebo chudoba?

Za největší výzvu pokládám jednoznačně sucho. Všechno ostatní je ve srovnání s ním banální. Veškeré dostupné cesty k zadržení vody v krajině jsou prioritou. Druhým tématem je udržení státní suverenity a národní identity, protože bez nich upadáme do otrocké mentality kývajících nádeníků. Vše podstatné je vyjádřeno v hesle „we are here at home“, my jsme tady doma. Pokud by unii či nás měl ohrozit Brexit, tak to znamená, že jsme jako unie velmi zranitelní a že unie je ve skutečnosti nesmírně slabá. Uprchlickou krizi zarazil nejdříve Viktor Orbán a po něm Matteo Salvini a ani europarlament s Angelou na tom nedokázali nic změnit. Jinými slovy, statečná národní politika má stále dosah na zdárný osud celého kontinentu. Terorismus je nástrojem státních elit k zastrašování a vynucování podřízenosti vlastních obyvatel. Chudoba je hlavním cílem, o který globální vláda usiluje, podle instrukcí Římského klubu, aby se snížila spotřeba zdrojů na planetě. Protože lidstvo dosáhlo počtu 7.7 miliard, ale surovinové zdroje planety nejsou nekonečné.

Vím, že se astrologií států příliš detailně nezabýváte, ale zkusme prosím, aspoň okrajově: Co čeká ČR z pohledu hvězd? A co EU?

Horoskop celé České republiky (narozené 28. října 1918, 18:58 SEČ) je nesmírně odolný, pokorný, pracovitý a poněkud bez fantazie. V letošním roce na nás však takzvaně dojde: konec května a konec října ukazují na značný rozruch v souvislosti s vedením země. Uran v Býku vytvoří opozici na Slunce republiky. Dlužno dodat, že Miloš Zeman se za stejného tranzitu vůči jeho horoskopu stal prezidentem a tím se tehdy poměr sil v zemi zásadně změnil. Je možné, že to po letošním květnu s vedením naší země bude jinak než doposud. Motivů ke změně se nabízí mnoho, spíš budeme překvapení.

Podobně Uran, reformní planeta na nebi, přechází v květnu v horoskopu Evropské unie (1. listopadu 1993, 00 SEČ) přes ukazatel vlády a vrchnosti, zvaný Střed nebe, Medium Coeli. Je to signálem zásadních organizačních změn, o překvapení nebude nouze. Hrozí sice další prohlubování rozdílných stanovisek uvnitř unie, ale celkově je to příležitost k větší přímočarosti a ke zjednodušení jejího fungování.

Témata: Antonín Baudyš ml. rozhovor