Biskup Malý: Zeman ztrácí inteligenci, je nemocný a tají se to

Miloš Zeman pálí červené trenýrky

Autor: Jan Novák, stars24.cz

18. ledna 2019 1:43

Biskup Václav Malý opět rozčeřil spekulace o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Tvrdí, že prezident je nemocný, ale že o tom lékaři nesmějí mluvit. jeho slova důrazně odmítl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Malý v rozhovoru pro Reflex uvedl, že i když Zemana opakovaně kritizoval, vidí v něm i to dobré. Zeman podle něj dokáže mít někoho rád, někoho si váží. Jenže na druhé straně pak rozděluje společnost – a to mu dělá zlomyslnou radost.

Biskup také uvedl, že stávající hlava státu ztrácí inteligenci a hlasy získává populisticky. Kvůli tomu všemu se duchovní domnívá, že Zeman není dobrý prezident.

Nakousl také otázku Zemanova zdraví. Je přesvědčený, že pravda o jeho skutečném zdravotním stavu se před lidmi tají. Podle jeho informací byl totiž Zeman v jedné nemocnici, lékaři o tom ale mají zakázáno mluvit. „Byl jsem v jedné nemocnici a doktoři mi říkali: Byl tady Zeman, ale máme nařízeno o tom mlčet,“ uvedl Malý.

Svými slovy ale pořádně vytočil Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten na jeho nařčení ostře zareagoval na sociálních sítích. „Je nesmírně zarmucující, že biskup Václav Malý šíří lži a dezinformace o zdraví pana prezidenta. Právě biskup Václav Malý přitom nedávno varoval, že jsme zasypáváni hromadou lží a dezinformací...“ rýpnul si mluvčí Hradu.

O Zemanově zdravotním stavu, respektive o zdravotních problémech, se v minulosti spekulovalo opakovaně. Brněnský radní Svatopluk Bartík prohlásil, že má Zeman rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Kvůli tomu čelil Bartík trestnímu oznámení, které ale policie na konci roku 2018 odložila. Mluvilo se i o tom, že Zeman podstoupil amputaci nohy, tuto spekulaci ale vyvrátil sám Zeman na jednom ze setkání s občany.

Témata: Miloš Zeman Václav Malý (biskup)