Karel Schwarzenberg má vážnou nemoc! Je upoutaný na lůžku

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015) 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. října 2018 4:03

Někdejší ministr zahraničí, poslanec a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg má opět vážné zdravotní problémy. Kvůli nim se nemůže zúčastnit předvolebního setkání s voliči, které měl na dnešek naplánované.

„Už jsem sem se těšil, že se dnes uvidíme v sousední hospodě U Zpěváćků. Bohužel jsem onemocněl zápalem plic a nesmím se hnouti z postele,“ svěřil se čestný předseda TOP 09 na svém facebookovém profilu.

I přesto na dálku podpořil jednoho ze svých spolustraníků. „ aždopádně podporuji starostu Oldřicha Lomeckého, jednoho z nejvýraznějších starostů Prahy, který svůj obvod vede rázně,“ uvedl Schwarzenberg.

Zároveň apeluje na Čechy, aby k urnám v pátek a v sobotu šli. „Ještě jednou se omlouvám, že nemohu být dnes s vámi a prosím, pojďme všichni k volbám a podpořme naše kandidáty, kteří vědí, jak má naše město vypadat,“ dodal politik, který svůj vzkaz podepsal slovy „Váš upřimný Karel Schwarzenberg.“

Je to už podruhé v krátké době, kdy má jeden ze zakladatelů TOP 09 zdravotní problémy. V polovině září zkolaboval přímo v jednacím sále Poslanecké sněmovny.

Exministr zahraničí upadl podle šéfa klubu TOP 09 Miroslava Kalouska kvůli krátké nevolnosti, po chvíli se ale vzpamatoval a ze sálu odešel sám. Sanitka ho přesto odvezla do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde zůstal přes noc na pozorování.

Témata: Karel Schwarzenberg