Jak je na tom Kalousek po operaci? Nové informace!

Miroslav Kalousek

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. srpna 2018 13:35

Šéfovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi už je po operaci lépe. Informoval o tom jeho blízký spolupracovník. I tak si politik v nemocnici ještě pár dní poleží.

Kalousek se ve středu ráno podrobil v nemocnici v pražských Střešovicích několikahodinové operaci dutiny břišní. Exministr financí musel na operaci kvůli akutnímu problému s tenkým střevem. V nemocnici by měl zůstat asi deset dní.

O aktuálním stavu Kalouska na sociálních sítích informoval jeho dlouholetý spolupracovník Ondřej Jakob. „Mám radost. Jedu právě z Ústřední vojenské nemocnice, kde jsem byl navštívit Mirka Kalouska. Jeho pooperační léčba probíhá úspěšně a je mu líp,“ uvedl.

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 také všem poslal vzkaz. „Mám všechny pozdravovat,“ tlumočil jeho slova Jakob. 

„Vypadá to, že už je to méně bolestivé. Myslím, že pooperační léčba probíhá dobře, jeho stav se lepší, jde to správným směrem,“ řekl Blesku Jakob. Politik je podle něj zatím na jednotce intenzivní péče, ale během několika dnů by měl být přeložený na standardní pokoj.

„Přinesl jsem mu ipad, nějaké noviny, takže to dění v nějaké omezené míře sleduje. Snaží se ale především odpočívat,“ dodal Jakob.

Blesk s odkazem na zdroj z nemocnice také dodává, že problém s tenkým střevem se lékařům podařilo vyřešit, aniž by museli střevo odstranit. Politik ale musí dodržovat pooperační dietu.

Sám Kalousek se po operaci ozval na sociálních sítích. „Děkuji všem, kteří mi tady na Twitteru přejí brzké uzdravení, je to od Vás moc milé. Pečují o mě skvělí profíci a smysl pro srandu mě neopouští. Za pár dní budu fit,“ vzkázal.

Témata: Miroslav Kalousek