Eva Pavlová doprovází manžela na každém kroku. Prezident vzpomínal na dětství

Petr Pavel s manželkou Evou v jižních Čechách.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. července 2023 19:09

Prezidentský pár v létě rozhodně jen neodpočívá, naopak si nadále plní pracovní povinnosti. Petra Pavla v těchto dnech doprovodila do jižních Čech jeho manželka Eva. Důkazem je příspěvek na sociálních sítích hlavy státu.

"Jako prezident chci podporovat vedle inovací i tradiční české značky, proto jsme s Evou návštěvu Jihočeského kraje zahájili prohlídkou tužkárny Koh-i-noor Hardtmuth. Ve městě funguje už 175 let a své výrobky vyváží do 90 zemí," napsal Pavel v úterý na twitteru a připojil také fotky.

Prezident díky návštěvě fabriky zavzpomínal na dětství. "Žlutou tužku patnáctistovku a pastelky Koh-i-noor si pamatuji ze školy, úspěch mají ale i dnes u našich vnoučat. S pery z Českých Budějovic psali Alfons Mucha i královský dvůr ve Vídni," dodal. 

Jako prezident chci podporovat vedle inovací i tradiční české značky, proto jsme s Evou návštěvu Jihočeského kraje zahájili prohlídkou tužkárny Koh-i-noor Hardtmuth. Ve městě funguje už 175 let a své výrobky vyváží do 90 zemí. pic.twitter.com/Dp0nyhz7UF

— Petr Pavel (@prezidentpavel) July 18, 2023

Hlava státu dnes zakončuje dvoudenní návštěvu Jihočeského kraje. Pavel si během ní prohlédl nově otevřené letiště Planá. Usedl také do otáčivého hlediště v Českém Krumlově a podíval se na divadelní představení. 

Dnes návštěva pokračovala prohlídkou českokrumlovského zámku či divadla v Hořicích na Šumavě. V Černé v Pošumaví se pak měl prezident setkat se starosty okolních obcí. Program končil na základně Vodní záchranné služby v Dolní Vltavici.

Témata: Petr Pavel Eva Pavlová Jihočeský kraj