Piráti zadělali na problém ve vládě. Blažek podle nich ohrožuje důvěru ve spravedlnost

Pavel Blažek

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

19. června 2023 21:25

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) podle Pirátů ohrožuje důvěru ve spravedlnost a právní stát i plnění cílů vládního programu, vyplývá z výsledků stranického on-line hlasování. Piráti tak reagovali na jeho možný střet zájmů i některé kontroverzní kroky v poslední době.

Sám Blažek na twitteru zmínil, že z 1177 členů Pirátské strany mu vyslovilo nedůvěru 369, tedy méně než třetina. "A dnes večer mne ve funkci podpořilo 129 osobně přítomných delegátů brněnského sněmu ODS zastupujících 898 zdejších členů," zdůraznil.

"A oni, na rozdíl od celorepublikově hlasujících Pirátů, v Brně žijí. Nerozhodovali se tak na základě smyšlenek a dohadů v médiích či na sítích, ale s reálnou znalostí prostředí a také, a to je důležité, až poté, co mi dali možnost sdělit jim bezprostředně má stanoviska," dodal ministr spravedlnosti.

Blažek je ministrem spravedlnosti už podruhé, ve funkci už působil zhruba rok od července 2012 ve vládě expremiéra Petra Nečase.

Co se týká mandátů, má Pirátská strana se čtyřmi poslanci nejmenší zastoupení v dolní parlamentní komoře. Fialova vláda by se teoreticky obešla bez nich a stále by měla pohodlnou většinu 104 hlasů v Poslanecké sněmovně.

Témata: Pavel Blažek Česká pirátská strana