Horáček volil dnes, těší ho vysoká účast

Skladatel a textař Michal Horáček

Autor: stars24.cz, ČTK

21. října 2017 12:21

Kandidát na prezidenta Michal Horáček volil dnes dopoledne v Roudnici nad Labem. ČTK řekl, že ho těší odhadovaná vysoká volební účast. Výsledky voleb ale tipovat nechtěl.

Horáček dorazil do svého volebního okrsku na roudnické základní škole v doprovodu dcery, oba přijeli na koloběžkách. Volby jsou podle prezidentského kandidáta důležité. "Každé volby jsou označovány za přelomové, že je to buď, a nebo, že jsme na křižovatce. Týká se to těchto a bude se to týkat i dalších. Tyto volby jsou specifické tím, že nastupují strany, o kterých tolik nevíme," uvedl Horáček.

Za dobrou zprávu považuje poměrně vysokou volební účast, kterou mu potvrdili i komisaři v jeho okrsku. "To rozhodně je výborná zpráva, protože demokracie žije demokraty, to znamená aktivními účastníky. Je to vynikající zpráva," doplnil Horáček. Důvody, proč chodí k urnám poměrně dost lidí, mohou být podle Horáčka dva. U některých to možná bude jakkoli založená nespokojenost. Vždycky když je nespokojenost, tak se chodí více. Anebo na druhé straně je mnoho lidí, kteří jsou spokojení a chtějí, aby to trvalo dál. To si neumím vysvětlit. Ale to, že ti lidé přišli, je skvělé," dodal Horáček.

Výsledky sněmovních voleb tipovat nechtěl. Sčítání hlasů bude sledovat společně se svým štábem odpoledne v Praze.

Témata: volby 2017 Michal Horáček