Petr Pavel se chce i jako prezident věnovat svému koníčku

Petr Pavel

Autor: ČTK

11. března 2023 8:43

Zvolený prezident Petr Pavel se i ve funkci hlavy státu chce věnovat svému koníčku, kterým je jízda na motocyklu. Připustil ale, že příležitostí bude mít asi méně. Řekl to na zahájení pražského veletrhu Motycykl, na který přijel na svém stroji.

Během doby, kdy i kvůli prezidentské kampani neměl na svůj koníček čas, Pavla už "svrběly ruce" a těšil se, až dnes motocykl vytáhne. Doma v garáži má ještě českou klasiku v podobě Jawy 350 a v poslední době jezdil také pro změnu na americké legendě Harley - Davidson XL 1200.

"Budu se těšit, že i v průběhu roku, i když jak bylo řečeno, těch příležitostí asi nebude tolik, ale já věřím, že si nějaké najdu, že se budeme potkávat na různých motorkářských akcích," uvedl. Zároveň vyzval milovníky jedné stopy, aby jezdili bezpečně.

Veletrh Motocykl se koná po pětileté pauze. Jeho 23. ročník je spojený s výstavou staveb a předělávek motocyklů Bohemian Custom Bikes. Celkem se v pěti halách na ploše 20.000 metrů čtverečních předvádí několik set strojů u 110 vystavovatelů. Nechybí Honda, Triumph, Harley-Davidson nebo obnovená česká značka Böhmerland.

Témata: Petr Pavel