Jana Vohralíková ano, Petr Kolář byl odmítnut. Koho si s sebou bere Petr Pavel na Hrad?

Petr Pavel a Eva Pavlová

Autor: ČTK

29. ledna 2023 8:47

Vítězem voleb se s jasnou převahou stal generál ve výslužbě Petr Pavel. Okamžitě vyvstaly otázky, koho si s sebou bere na Pražský hrad. Podívejte se na ta nejznámější jména.

Pavel už v před nedávnem odmítl možné angažmá bývalého diplomata Petra Koláře, kterého Andrej Babiš označuje za lobbistu a Pavla za druhý Kolářův pokus dostat na Hrad svého kandidáta. "Jediný Kolář, který bude mít na Hradě nějaké slovo, bude protokolář," prohlásil Pavel.

Novou vedoucí Kanceláře prezidenta republiky bude Jana Vohralíková. Od září 2019 působí jako vedoucí Kanceláře Senátu, začátkem letošního roku oznámila, že z funkce odejde ke konci února. Po oznámení jejího možného angažmá na Pražském hradě se v médiích objevila kritika některých kroků Vohralíkové jako kancléřky horní komory. Mimo jiné se psalo o vlně odchodů zaměstnanců nebo podezření na netransparentní zadávání zakázek. 

Manažerka komunikace prezidentské kampaně Petra Pavla Markéta Řeháková se stane mluvčí na Pražském hradě. S prezidentským kandidátem spolupracuje od května 2022, kdy nastoupila do týmu jeho projektu Spolu silnější. Předtím od října 2021 pracovala jako bezpečnostní analytička ve společnosti Semantic Visions, která se zaměřuje na oblast detekce rizik na internetu a například radila vládě v boji s covidovými dezinformacemi.

Témata: Petr Pavel