Výsledky voleb do nejmenšího detailu. Kde je sledovat?

Lidé volí v prezidentských volbách.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

27. ledna 2023 19:40

Dnes a zítra si lidé vyberou v druhém dějství letošní prezidentské volby čtvrtou hlavu státu v historii samostatné České republiky. Zpravodajství můžete sledovat na našem webu, včetně sobotního sčítání výsledků. První budou k dispozici po 14. hodině, kdy se uzavřou volební místnosti.

Hlas mohou občané v druhém kole prezidentské volby odevzdat pro jednoho z kandidátů, kterými jsou Petr Pavel a Andrej Babiš, do dnešních 22 hodin a poté opět zítra od 8 do 14 hodin.

Graficky znázorněné výsledky bude možné sledovat nejen v televizním vysílání, například na kanálu ČT24, ale především na speciálních volebních webových stránkách Českého statistického úřadu (ČSÚ). Už nyní si tam můžete připomenout výsledky prvního kola, které se uskutečnilo před čtrnácti dny.

Statistici tradičně nabízejí kromě celostátních výsledků například i výsledky hlasování za jednotlivé územní celky. Voliči si tak budou moci zjistit, jak velké procento jejich sousedů z města či vesnice hlasovalo pro Pavla, anebo naopak pro Babiše.

Druhé kolo by mělo být sečteno rychleji než první, důvodem je výběr pouze z dvou kandidátů. Před dvěma týdny usilovalo o přízeň voličů celkem osm uchazečů o post prezidenta republiky.

Témata: Volby prezidentské volby 2023