"Žiju." Pavel zareagoval na dezinformaci, mluví o novém dnu antikampaně

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. ledna 2023 11:50

Prezidentský kandidát Petr Pavel dnes dopoledne ujistil voliče, že je naživu. Někdo totiž šíří dezinformaci o jeho úmrtí. Podle někdejšího náčelníka armádního generálního štábu tak antikampaň vedená vůči jeho osobě dosáhla nového dna.

Falešná zpráva dorazila i do některých médií, po 11. hodině na ni Pavel upozornil voliče prostřednictvím účtů na sociálních sítích. Při té příležitosti je vyzval, aby odmítli špinavosti ve volbách.

"Ano, žiju. Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě. Někdo rozesílá jménem mé mluvčí falešnou kopii mého webu se zprávou o mé smrti. Antikampaň dosáhla nového dna, pojďme tomu říct rázné ne ve volbách! Sdílejte, pravda znovu zvítězí," napsal generál ve výslužbě.

ODMÍTNĚME ŠPINAVOSTI VE VOLBÁCH! Ano, žiju. Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě. Někdo rozesílá jménem mé mluvčí falešnou kopii mého webu se zprávou o mé smrti. Antikampaň dosáhla nového dna, pojďme tomu říct rázné ne ve volbách! Sdílejte, pravda znovu zvítězí. pic.twitter.com/yAnFUKSKH1

— Petr Pavel (@general_pavel) January 26, 2023

Nejde o první dezinformaci související s Pavlem, která se šíří v období mezi prvním a druhým kolem prezidentské volby. Policie již řešila falešné SMS zprávy vyzývající k mobilizaci. Pavel uvedl, že i aktuálním případem se zabývají policisté.

Policie vyšetřuje i výhrůžky druhému kandidátovi Andreji Babišovi (ANO). Opoziční poslanec uvedl, že jemu a jeho manželce Monice přišel nejprve ostrý náboj v obálce a následně anonymní dopis s výhrůžkou smrtí.

Témata: Petr Pavel prezidentské volby 2023 dezinformace Policie ČR