VIDEO: Zeman se v Náchodě i s Dudou bavil na účet Babiše

Andrzej Duda a Miloš Zeman.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2023 16:20

Tak trochu nevhod pro Andreje Babiše přišla úterní návštěva polského prezidenta Andrzeje Dudy v Náchodě, kde se setkal s českým protějškem Milošem Zemanem. Obě hlavy státu se pobavily na účet bývalého premiéra, jak dokazují videozáběry.

Babiš v nedělním duelu ČT odpovídal na hypotetickou otázku, zdali by poslal české vojáky do Polska či Pobaltí v případě napadení těchto území Ruskem. "Ne, určitě ne. Myslím si, že je potřeba mluvit o míru," reagoval v přímém přenosu. Později svá slova mírnil. 

I Zeman v Náchodě zdůraznil, že šlo o hypotetickou otázku. Sám ale zmínil, že ještě před rokem by tak vnímal i dotaz ohledně pomoci Ukrajině, protože ruskou agresi vůči ní nečekal. 

A tohle je asi nejvíc 🤣🤣🤣 pic.twitter.com/p1ywrqAANU

— jiří Baran (@jiBaran3) January 24, 2023

Polský prezident Duda také zdůraznil, že Babiš odpovídal na teoretickou otázku. Podle něj nebyla úplně chytrá, moderátor se podle něj mohl spíše zeptat na Babišův postoj při případném útoku na Slovensko. Evidentně tak narážel na jeho původ. 

Jak dokazuje přiložené video, Duda touto odpovědí pobavil nejen sám sebe, ale také Zemana, který ho následně přátelsky poklepal. 

Témata: Miloš Zeman Andrzej Duda Andrej Babiš