Šéf Zelených se vybarvil. Stropnický přiznal vztah s mužem!

Šéf Zelených se vybarvil! Stropnický přiznal vztah s mužem 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz

19. října 2017 18:02

Herec Daniel Krejčík (23), který se objevil například v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, před několika dny bulváru prozradil, že chodí s předsedou Strany zelených Matějem Stropnickým (34). Politik několik dní mlžil, nakonec ale přiznal pravdu.

„Matěj je skvělej kluk, hrozně chytrej,“ popisoval Krejčík Stropnického. „Jenom mě mrzí, že když jdeme spolu po ulici, tak nemůžu vzít Matěje ani za ruku...“ řekl Blesku.

Předseda Strany zelených na dotaz serveru stars24.cz a EuroZprávy.cz ohledně vztahu s hercem nereagoval. „Matěj je nespokojený s tím, jaké jsou jeho preference ve volbách, a tak stále neví, jestli se má 'vyoutovat', čímž by mohl přilákat nové voliče z řad homosexuálů,“ uvedl Krejčík.

Stropnický nakonec prolomil mlčení a Blesku informaci potvrdil. „Je to tak, chodím s Danielem Krejčíkem, je to skvělej kluk. Ano, chci reagovat na váš článek a potvrdit, že jsem na kluky. Je to super věc, s Danem obzvlášť. A jestli náš vztah vydrží toto, tak už vydrží vše,“ uvedl politik.

S Krejčíkem se prý poznal v divadle a chodí spolu asi dva měsíce. Ani doma prý svého přítele ještě nepředstavil. Uvedl také, že jeho rodina o jeho homosexualitě ví už asi do jeho dvaceti let.

„Já osobně jsem si chtěl chránit své soukromí. Hlavní důvod, proč tento rozhovor dělám, je, že chci dát stop spekulacím a veřejně promluvit. V české politice jsem zřejmě první, přestože je v jiných stranách taky řada homosexuálů,“ uvedl na dotaz, proč svou orientaci tak dlouho tajil.

Zelení podle Stropnického jako jediná strana naprosto důsledně hájí práva komunity leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). "Dvě věci vidíme jako nejpodstatnější: adopce dětí a přiznání vdovských/vdoveckých důchodů. Ale vlastně chceme, aby měli lidé žijící ve stejnopohlavních svazcích prostě stejná práva jako manželé," shrnul. Zelení patřili v průzkumech ke stranám, jejichž možný volební zisk se blížil pěti procentům potřebným ke vstupu do Sněmovny.

Od iniciativy Jsme fér, která hodnotí jak strany a jejich kandidáti a kandidátky podporují gaye a lesby, získali Zelení jako jediní známku 1. na druhém místě se umístili Piráti. Naopak pětku si odnesli lidovci, ODS, SPD, Svobodní a TOP 09.

Z předních politiků v Česku svou homosexuální orientaci zatím žádný dobrovolně neoznámil. Nedobrovolným veřejným coming outem v době, kdy vedl ministerstvo dopravy v úřednické Fischerově vládě, prošel v roce 2010 Gustav Slamečka. Předcházel tomu výrok odboráře Jaromíra Duška o spiknutí homosexuálů ve vedení ministerstva dopravy a Českých drah.

Témata: Matěj Stropnický Strana zelených Daniel Krejčík