Češi si podali Zemana. Takovýhle výsměch ještě neviděl!

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2018 9:58 | Aktualizováno: 20. června 2018 19:11

Česká lidová tvořivost je nekonečná a svědčí o tom i množství satirických stránek na internetů a účtů na sociálních sítích. Jeden takový vyvolal u účtu hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka doslova lavinu.

Za vším stojí stránka "Opráski sčeskí historje". Tedy přesněji skupina lidí, která satirickou a humornou formou prostřednictvím komiksů poukazuje na problémy dob dřívějších i dnešních. Na facebooku sleduje stránku zhruba sto tisíc lidí a velké oblibě se těší i na twitteru.

Právě zde ale využili krás českého jazyka a pořádně se pustili do Ovčáčka. Ten na svém twitteru napsal: "Prezident republiky Miloš Zeman dnes přijal na Pražském hradě na jejich žádost předsedu KSČM a místopředsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Vojtěcha Filipa, poslance KSČM a místopředsedu KSČM Stanislava Grospiče a poslankyni KSČM Miloslavu Vostrou."

Vzápětí zareagovali umělci z "Oprásků" a pro ně typickým jazykem Ovčáčkovi odvětili: "Stačilo ěnom "Rezident řijal piče" oztatňí pismenka sbiteční."

Samotný příspěvek získal zhruba 200x větší počet liků, než ten Ovčáčkův, navíc se ho chytli i další lidé."Piče přišly za kundou by taky stačilo," uvedl jeden z diskutujících. "Ždaný piče. Kruvy," uvedl další. "Svině přijala svině! Vše tedy v pořádku!" reagoval další diskutující.

Mnoho dalších příspěvků je na hranici publikovatelnosti, popularita původní reakce umělců je ale natolik velká, že se fotky jejich odpovědi začaly ve velkém šířit i skrze další sociální sítě. Překvapivě se ale pod Ovčáčkovými slovy nenašel téměř žádný příspěvek, který by se Zemana či mluvčího zastal.

Témata: Miloš Zeman