Cena za věrnost pro manžele? Nová senátorka přišla se zajímavou iniciativou

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. listopadu 2022 15:15

Manželské páry, které spolu vydrží desítky let, by mohli nově oceňovat senátory. Za věrnost je chce odměňovat nově zvolená senátorka Daniela Kovářová, která s touto zajímavou iniciativou přišla.

V podzimních senátních volbách byla zvolena do Senátu za obvod Plzeň-město, nyní už se v nové funkci rozkoukává. Kovářová informovala, že na její návrh byl v rámci horní parlamentní komory ustaven podvýbor pro rodinu.

"Navíc jsem do programu jeho první schůze prosadila malé ocenění rodiny a hlavně těch manželů, kteří mohou jít ostatním příkladem: zlatou, stříbrnou a bronzovou plaketou 'Za věrnost' pro manželské páry, které spolu vydržely 70, 60 a 50 let," uvedla. 

Kromě ocenění by byly zveřejněny příběhy oceněných dvojic. "V době, kdy do rodiny kdekdo kope a adoruje naopak všelijaké výstřelky, je moc důležité, když se oficiální státní orgán postaví za ty, díky nimž je svět pořád ještě trochu normální," vysvětlila někdejší ministryně.

"Třeba si řeknete, že to je jen taková formální maličkost, a možná budete mít i trochu pravdu. Já jsem ale přesvědčena, že to je maličkost správným směrem," dodala Kovářová.

Témata: Daniela Kovářová manželství důchodci