Petr Pavel vyzval Babiše na duel. Způsobil jste chaos a nejistotu, udeřil na expremiéra

Petr Pavel (vpravo) ještě jako armádní generál.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. listopadu 2022 11:17

Prezidentská kampaň získala v posledních dnech nový náboj, protože do ní vstoupil expremiér Andrej Babiš. Jeho hlavním vyzyvatelem se zdá být generál Petr Pavel, který předsedu opozičního hnutí ANO vyzval k duelu.

Pavel je podle průzkumů favoritem, ve druhém kole by Babiše zřejmě porazila i bývalá univerzitní rektorka Danuše Nerudová. 

Někdejší armádní generál dnes prostřednictvím videa zveřejněného na sociálních sítích vyzval předsedu hnutí ANO k duelu a zhodnotil jeden z jeho volebních sloganů, v němž se označuje za "krizového manažera".

Pane předsedo @AndrejBabis, vyzývám Vás k duelu. Máte slogan "krizový manažer". Právě chaos a nejistota, které byly výsledkem Vašeho řízení covidové krize, mě motivovaly znovu nabídnout svoji službu. Já už musel řešit mnoho krizí. Pojďme dát lidem šanci naše zkušenosti porovnat. pic.twitter.com/F8Bwpj5X17

— Petr Pavel (@general_pavel) November 4, 2022

"Právě chaos a nejistota, které byly výsledkem Vašeho řízení covidové krize, mě motivovaly znovu nabídnout svoji službu. Já už musel řešit mnoho krizí. Pojďme dát lidem šanci naše zkušenosti porovnat," uvedl Pavel. 

Prezidentská volba proběhne v lednu letošního roku, Češi si po deseti letech zvolí novou hlavu státu. V úřadu končí po dvou mandátech Miloš Zeman. 

Témata: Petr Pavel Andrej Babiš prezident čr