Zemanova tajemná tiskovka! Našel Peroutkův článek? Provdá dceru Ovčáčkovi?

Miloš Zeman jen těsně vyhrál prezidentské volby 2018 8

Autor: Jan Novák, stars24.cz

14. června 2018 10:18

Prezident Zeman svolal na dnešní odpoledne tiskový brífink, aniž by přiblížil jeho ústřední téma, což vcelku přirozeně rozvířilo spekulace, co by hlava státu mohla mít na srdci.

Hradní mluvčí Ovčáček přeci jen naznačil, že jde o téma radostné, a tak se bookmakeři Fortuny při sestavování aktuální nabídky zaměřili zejména, nikoliv však výhradně, na záležitosti, které by Miloši Zemanovi mohly dělat radost. Pojede se podívat na fotbal (50:1), oznámí své letní dovolenkové plány (6:1), přivítá v Praze Donalda (150:1) nebo Kima (500:1)? Jedním z nejradostnějších okamžiků pak bývá narození potomka, které by však mohl spojit s abdikací (15:1).

Silným momentem pro každého otce taktéž bývají vdavky dcery, oznámení zásnub Kateřiny s Jiřím Ovčáčkem by bylo ještě radostnější (2500:1). Vůbec největší radost by každopádně prezidentu mohlo udělat nalezení článku Ferdinanda Peroutky – Hitler je gentleman (5:1).

„Na začátku roku 2017 jsme přijímali sázky na to, zda Zeman svého věrného druha Jiřího Ovčáčka neadoptuje. V jednom otevřeném rozhovoru se na to vybraný divák i ptal a vrchního velitele k tomu vybízel. Třeba se to prezidentovi rozleželo a svůj vztah s Ovčáčkem skutečně posune ještě o další level výš,“ říká Miloš Novotný, vedoucí bookmaker.

Pokud by se prezident přeci jen držel politicko-ekonomických okruhů, pak v kontextu předcházejícího setkání s premiérem Babišem a šéfem Čezu Benešem bookmakeři vidí jako ústřední téma dne dohodu o dostavbě Temelína (3:1). V rámci zahraniční politiky by taktéž Zeman mohl vzít na milost kandidáta na ministra zahraničí Pocheho (8:1). Historie zároveň ukázala, že amnestie a abolice, jakkoliv jsou nečekané a těžko uvěřitelné, mohou přijít kdykoliv. Na stole tak může být třeba milost pro Davida Ratha (200:1).

Témata: Miloš Zeman